Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Řidič v Liberci zkolaboval za volantem. Život mu zachránili policisté pomocí defibrilátoru

Muž v Liberci zkolaboval při řízení, předtím stihl ještě zastavit vozidlo mimo vozovku. Naštěstí hned za ním jeli dva příslušníci cizinecké policie, kteří řidiči mohli ihned poskytnout pomoc. K záchraně se přidali další dva kolegové s defibrilátorem.

K případu došlo v úterý 28. června v místech, kde se kříží Dobiášova a Vratislavická ulice. Projížděli tudy policisté cizinecké policie prap. Major a prap. Mrázek. „Povšimli si, že se osobní automobil, v jehož těsném závěsu jeli, chová nestandardně. Posádku tvořil pouze řidič, který nenadále sjel mimo vozovku na travnatou plochu, kde vozidlo zastavil,“ informovala policejní mluvčí Adéla Fialová.

Policisté se proto vydali vozidlo i řidiče zkontrolovat, za volantem našli muže v bezvědomí. Rychle jej vynesli z vozu a zahájili srdeční masáž po zjištění, že nedýchá a nemá hmatatelný puls. „V danou chvíli se v jejich těsné blízkosti nacházeli kolegové z oddělení hlídkové služby pprap. Dušátko a pprap. Kolomazník. V okamžiku, kdy spatřili odstavené služební vozidlo svých kolegů a následně zjistili, že se snaží obnovit životní funkce onoho muže, nezaváhali ani minutu a přispěchali s automatickým externím defibrilátorem (AED),“ uvedla mluvčí.

Po provedení doporučeného výboje pokračovali policisté v nepřímé masáži srdce. Na místo dorazila přivolaná Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje, pacienta policisté zdravotníkům předali ve stabilizovaném stavu a při vědomí.

Opět se ukázalo, jak je vybavení policistů defibrilátorem AED důležité. Přístroj kromě policie a rychlé záchranné služby používají i hasiči a horská služba, navíc bývá dnes umístěn i na místech s větším pohybem osob, např. v nákupních centrech.

„Závěrem je určitě na místě vyzdvihnout rychlý zásah policistů a výbornou reakci, díky níž zachránili to nejcennější, tedy lidský život. Za velmi kvalitně odvedenou pomoc získali oprávněné poděkování i od svých kolegů zdravotníků,“ dodala Fialová.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberec, policie, nehoda, záchranná služba, Cizinecká policie, Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič v Liberci zkolaboval za volantem. Život mu zachránili policisté pomocí defibrilátoru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.