Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Vandalismus na hřbitově. Muž v Horním Růžodole poškodil výzdobu i informační tabule

Častý vandalismus řeší v poslední době město Liberec. Nedávno zaznamenaný případ se stal v Horním Růžodole v noci z úterý na středu, kde vandal poničil kromě výzdoby také konstrukci informační tabule a vodovodní kohoutek. Policie případ nadále řeší.

Město Liberec v poslední době trápí častý vandalismus na městských hřbitovech. Nejvíce je poškozených náhrobků, poničených dekorací a ukradených výzdob. „Škody nejvíce postihnou příbuzné a pozůstalé, kteří pietní místa pravidelně navštěvují," uvedla mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová.

Poslední zaznamenaný vandalismus se stal v Horním Růžodole v noci z úterý na středu. Vandal poničil nejen deset svítilen, ale také konstrukci informační tabule a vodovodní kohoutek, díky kterému návštěvníci zalévají hrobová místa.

„Návštěvníci našich hřbitovů jistě pochopí,  že není v našich personálních silách 24 hodin hlídat všechny hřbitovy. Samozřejmě, když k vandalismu nebo poškození hrobů dojde, řešíme to ve spolupráci s Policií České republiky a snažíme se dát vše do pořádku a do původního stavu v co nejkratším čase,“ uvádí vedoucí odboru správy veřejného majetku Lukáš Hýbner.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky Liberec, vandalismus, hřbitov, škody, informační tabule, Liberec VII-Horní Růžodol, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalismus na hřbitově. Muž v Horním Růžodole poškodil výzdobu i informační tabule  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.