Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zájemci o práci u Policie ČR si ve Skutči vyzkoušeli fyzotesty na(ne)čisto

PR článek

Svoji fyzičku si přišli na workshop do Skutče otestovat studenti posledních ročníků místního gymnázia, stejně jako zájemci o práci u policie z řad veřejnosti. Krajské ředitelství policie Pardubického kraje pořádá v rámci náborové kampaně několikrát do roka workshopy na vybraných školách s bezpečnostně právními obory. Současně se v tomto roce domluvilo vedení krajského ředitelství s vybranými středními školami na řízených praxích pro studenty na různých pracovištích Policie ČR. Jedná se o úspěšný projekt, ve kterém hodlá Krajské ředitelství policie Pardubického kraje pokračovat i v následujících letech, neboť studenti tak můžou vidět, co práce policisty obnáší.

Tento rok zrealizovalo Krajské ředitelství policie Pardubického kraje workshopy na: Gymnáziu Suverénního řádu Maltézských rytířů ve Skutči, Střední průmyslové škole chemické v Pardubicích a Integrované střední škole v Moravské Třebové. Poslední zastávkou v rámci náborové tour byla Střední škola automobilní v Ústí nad Orlicí, kde si mohli studenti i široká veřejnost ověřit svou fyzickou kondici a dozvědět se něco o policejní práci. Poslední workshop tohoto roku se konal dne 19.10.2022 v areálu školy a zváni byli všichni ti, které práce u policie zajímá a chtěli si vyzkoušet jednu část přijímacího řízení u Policie ČR, a to posouzení fyzické způsobilosti.

Na začátku září vyrazil silný policejní tým sestavený z policistů z odborů: personálního, tiskového a služební přípravy do sportovního areálu města Skuteč. Ukázku své práce přijeli uchazečům představit rovněž policisté z dopravního inspektorátu, cizinecké policie, pohotovostního a eskortního oddělení, služební kynologie a kriminalističtí technici. Zájemci o práci u policie se od přítomných policistů mohli dozvědět informace o přijímacím řízení a nahlédnout pod pokličku jejich běžných policejních činností. Uchazeči se mohli policistů zeptat na cokoliv z jejich praxe a rovněž si „osahat“ techniku, výstroj, výzbroj a prohlédnout si policejní vozy. Dle reakcí zúčastněných měly největší úspěch ukázky policejních kynologů, kteří na workshop přivezli své čtyřnohé parťáky.

Po zahájení workshopu a registraci účastníků byla dynamická ukázka psovodů zahrnující představení jejich práce a popis využití služebních psů při výkonu služby.

Policejní psovodi

Následně si studenty a uchazeče z řad veřejnosti převzali „bojaři“ neboli policisté, kteří mají na starost mimo jiné fyzické a střelecké prověrky u policie. Účastníci workshopu si takzvaně na(ne)čisto vyzkoušeli fyzické testy, které jsou nedílnou součástí přijímacího řízení u policie. Jednou z výhod účasti na workshopu nepochybně je, že úspěšný účastník získá osvědčení o fyzické způsobilosti, které je platné 1 rok a bude následně uznáno při přijímacím řízení do služebního poměru policisty. Testy fyzické zdatnosti se skládají ze 4 částí: člunkový běh, klik vzpor ležmo, celomotorický test a běh na 1000 m. Každá z disciplín má svá pravidla, uchazeč ji musí provést přesně dle instrukcí policistů z odboru služební přípravy, kteří kontrolují správnost, přidělují body a jsou hlavním gestorem u vyhodnocení fyzických testů. Minimální počet bodů pro splnění fyzotestů je 36 bodů. Po splnění všech 4 disciplín bojaři vyhodnotí, zda daný uchazeč fyzotesty splnil, nebo zda bude muset ještě potrénovat a testy si po nějaké době zopakuje.

Fyzické testy           

Po absolvování testů fyzické zdatnosti se uchazeči rozdělili do skupin a mohli se postupně seznámit s policejní prací od policistů z řad dopravní, cizinecké a pořádkové policie. Pro účastníky workshopu byla ve sportovním areálu města Skuteč připravena stanoviště, kde policisté prezentovali své činnosti včetně představení jejich techniky. Jedním ze stanovišť také byla zastávka u stánku personálního odboru, kde personalistky zájemcům o práci u policie přednesly vše potřebné o průběhu přijímacího řízení – tedy psychotesty, fyzotesty, zdravotní prohlídky a rovněž uvedly výčet dokumentů potřebných pro přijetí. Studenti a široká veřejnost se mohli na cokoliv zeptat, nejčastěji padaly dotazy na možnost studia při výkonu služby a na délku přijímacího řízení.

Co se týče studia, jedním z benefitů práce u policie je možnost studovat na vysoké škole po zapracování, po dohodě s nadřízeným a nabízí policistovi rovněž služební volno pro studium. Přijímací řízení trvá zpravidla 3 měsíce, po přijetí následuje základní odborná příprava na vzdělávacích zařízeních Ministerstva vnitra v Praze, v Brně, v Jihlavě nebo v Holešově. Personalistky rovněž přítomným poskytly informace o nástupním platu, náborovém příspěvku a dalších benefitech. Nově nastupující policisté získávají po zkušební době náborový příspěvek ve výši 75 tisíc korun, plat po nástupu do výkonu služby (2. tarifní třída) je 21.420 Kč plus zvláštní příplatek 5.000 Kč, po ukončení studia (základní odborná příprava) se příjem zvyšuje cca o 5.000 Kč (částky jsou platné ke dni publikace článku). Uchazeče by mohlo zajímat pravidelné navyšování platu v závislosti na odsloužených letech, šest týdnů dovolené a spoustu dalších benefitů včetně nároku na odchodné a výsluhový příspěvek po odsloužených letech. Služební poměr se uzavírá na dobu určitou na 3 roky se zkušební dobou 6 měsíců. Doba neurčitá je pak za 3 roky po vykonání služební zkoušky. Policista může rovněž počítat s možností kariérního růstu, kdy v budoucnu lze pro něj najít uplatnění ve více oborech, například v rámci kriminální policie, kynologie, dopravní policie, či na jiných útvarech.

Policejní technika

Při běžném přijímacím řízení absolvuje každý uchazeč o práci u policie psychotesty, potom následuje prověrka fyzické zdatnosti. Psychologické vyšetření je zaměřeno na zjišťování osobnostních předpokladů, které jsou potřebné pro výkon služby u Policie České republiky. V jeho průběhu uchazeči vyplňují osobnostní dotazníky a hovoří s nimi psychologové. Po úspěšném absolvování psychotestů a fyzotestů si projde uchazeč zdravotními prohlídkami, které absolvuje u služebního lékaře (rezortní lékař MV ČR) a pokud vše dobře dopadne, může nastoupit do služby. Pokud uchazeč nesplní kritéria nutná pro přijetí, může další psychologické vyšetření podstoupit nejdříve za dva roky.

Krajské ředitelství policie Pardubického kraje přivítá nové kolegy a kolegyně s otevřenou náručí. Uchazeči o práci policisty nebo policistky v Pardubickém kraji mohou napsat na email krpe.nabor@pcr.cz nebo vyplnit formulář zde.

Hledáte zajímavou, atraktivní práci, která je celoživotním posláním a službou veřejnosti a nezná slovo stereotyp? Přidejte se k policii!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Policie ČR, nábor, kampaň, studenti, policisté, pčr, práce, zaměstnání, příležitost, nabídka, volná místa, jistota, stabilní zaměstnání, benefit, zajímavá práce, nabídka práce, Pardubický kraj, bezpečnostní složky, policie, Skuteč, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci o práci u Policie ČR si ve Skutči vyzkoušeli fyzotesty na(ne)čisto  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.