Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Stezka svobody na Jablonecku nabízí krásné výhledy i důležité poselství

Každý člověk si zaslouží svobodu. To je poselstvím Stezky svobody spojující Lučany nad Nisou a Horní Maxov, která turistům nabídne malebný výhled do okolí. Na trase jsou navíc sloupky s citáty i místa k odpočinku.

„Stezku postavili lidé z Lučan nad Nisou, Horního Maxova, Jindřichova a okolí. Na práci se účastnili místní řemeslníci. Za vybudováním Stezky svobody je krásná a stále aktuální myšlenka svobody pro člověka z každé země, jakéhokoliv vyznání, státní příslušnosti i politického názoru. Je to o to cennější, že to nebyla iniciativa shora, ale přišli s ní právě místní lidé,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Na přibližně dvanáctikilometrové trase najdou turisté dvanáct zastavení v podobě žulových sloupků. „Na jejich vrcholu je usazena skleněná krychle. Sloupky ovíjí kovové pásky, do nichž jsou vypáleny citáty o svobodě od dvanácti světových i českých osobností,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Mikulička, mluvčí Libereckého kraje.

Odpočinek poskytnou kruhové lavičky u nově vysazených lip. Na trase nechybí ani informační cedule. „Podrobné informace poskytuje průvodce Stezkou svobody, který lze zakoupit na městském úřadě v Lučanech nad Nisou, v hospodě U Hrocha v Horním Maxově a ve vybraných turistických informačních centrech,“ dodal Mikulička.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Jablonecko, víkend, výlet, turistika, stezka svobody, příroda, okres Jablonec nad Nisou, Lučany nad Nisou, Horní Maxov, Květa Vinklátová, Jindřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Stezka svobody na Jablonecku nabízí krásné výhledy i důležité poselství  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.