Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIP NA VÝLET: Naučná stezka U Mlejna provede turisty krkonošskou historií

Naučná lesnická stezka U Mlejna vás zavede do Krkonoš pod vrch Bransko k Martinickému mlýnu. Na cestě narazíte na informační tabule, které přiblíží tamní historii od dob hraběte Harracha v 17. století až po Lesy ČR.

„Harrachové měli na území našeho kraje, a samozřejmě i pro celou naši zemi, velkou zásluhu v mnoha oblastech. Od lesnictví, sklářství, rozvoj železnice, až po velkou podporu kultury. Je velmi zajímavé poznat historii jedné z těchto oblastí a sledovat další vývoj,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Okružní stezka představí historii zdejších lesů a také jejich majitele a správce. Od roku 1992 je spravuje podnik Lesy České republiky. Trasa začíná poblíž železničního přejezdu na konci obce u roubené budovy bývalého Martinického mlýna. „Tam lze na malém parkovišti odstavit svůj vůz. Kdo přijede vlakem, tomu se trasa prodlouží asi o dva kilometry cestou z nádraží,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Mikulička, mluvčí Libereckého kraje.

Na cestě pak čeká výletníky sedm zastavení: Martinický mlýn, Obnova Martinických rybníků, Historický vývoj lesa, Na Bubně, Přirozená obnova lesa, Slané bahno a Les mnoha tváří.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, tip, výlet, příroda, Harrachov, Krkonoše, lesy, historie, mlýn, Lesy České republiky, les, Květa Vinklátová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIP NA VÝLET: Naučná stezka U Mlejna provede turisty krkonošskou historií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.