Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VÍKEND PODLE DRBNY: Oblíbená komedie S hlavou v oblacích, novoroční výstup a koncerty

Poslední víkend v roce 2022 – i když neúplný – se ponese především v duchu novoročních oslav. Starý rok zakončí zábavné divadelní představení v Českém Dubu, nový rok přivítají koncerty a kdo má chuť dát si trochu do těla, může vystoupat 1. ledna na Ještěd.

Před koncem roku se diváci v Českém Dubu dočkají dalšího uvedení akční komedie S hlavou v oblacích v podání místního Divadelního spolku Vojan. Hru ochotníci s velkým úspěchem reprízují již posedmé a i v novém roce s ní plánují hostovat v dalších okolních městech a obcích. Představení se uskuteční v pátek 30. prosince od 18:00 v České besedě v Českém Dubu. Pro návštěvníky je v ceně vstupného připraven i přípitek. Hlavními hrdiny jsou pilot a tři letušky, kteří se kvůli zajímavé finanční odměně rozhodnout stát na jeden den teroristy, jejichž hlavním úkolem je dostat balíček trhaviny na palubu soukromého letadla – navíc na petrohradském letišti.

1. ledna 2023 se koná již osmačtyřicátý ročník novoročního výstupu na Ještěd pod heslem Jak na Nový rok, tak po celý rok. Pořádá jej oddíl turistiky Klubu českých turistů – TJ Lokomotiva Liberec. Registrace účastníků je na konečné tramvajové zastávce linky číslo 3 před restaurací Čerti na Ještědu od 9:00 do 11:00 hodin. Cílové místo je na vrcholu Ještědu u chatky Rohanka mezi 9:30 a 13:00.

V Liberci – Hanychově si na Nový rok může veřejnost přijít do kostela sv. Bonifáce poslechnout tradiční novoroční koncert v podání libereckého dětského pěveckého sboru Severáček pod vedením Silvie Langrové. Začátek je v 18:00, vybrané finanční prostředky budou věnovány na další úpravy kostela.

Další koncert se ve stejný den od 19:00 koná v Městském divadle Jablonec nad Nisou, zahraje orchestr s názvem Filharmonie Hradec Králové. V programu zazní díla Františka Škroupa, Johanna Strausse ml., Johannese Brahmse, Franze Lehára, Emmericha Kálmána a dalších.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Alexandra Plešingerová

Štítky Liberecký kraj, víkend, akce, tipy, výlet, koncert, nový rok, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VÍKEND PODLE DRBNY: Oblíbená komedie S hlavou v oblacích, novoroční výstup a koncerty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.