Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberečtí policisté přednášejí o bezpečnosti i dětem z Ukrajiny. Navštěvují zejména základní školy

Policejní preventisté dbají na bezpečnost nejen českých dětí. Nově měly možnost poslechnout si přednášky i děti ukrajinských uprchlíků za pomoci tlumočnice. Policisté již zrealizovali osm takových akcí.

Prevence kriminality je nedílnou součástí práce Policie ČR. V Libereckém kraji policisté navštěvují mateřské, základní a střední školy a jiná zařízení pro děti s preventivními programy, které jsou určeny pro danou věkovou skupinu,” uvedla koordinátorka prevence KŘP LK Vladimíra Šrýtrová. Policisté se zaměřují kromě dětí i na širokou veřejnost.

Ke konci roku se uskutečnilo několik přednášek na různá témata pro děti z Ukrajiny, které sem přišly z důvodu válečného konfliktu. Akce proběhly především na základních školách, které mají velké zastoupení těchto žáků, odborný překlad zajistila soudní tlumočnice Alla Pozdňakova. Děti na prvním stupni si vyslechly přednášky na téma bezpečné chování v silničním provozu a obezřetnost při kontaktu s cizími lidmi. Žáci druhého stupně zase získali důležité informace o škodlivosti návykových látek a protiprávním jednání v souvislosti s jejich užíváním, trestní odpovědnosti, šikaně a bezpečném chování na internetu a sociálních sítích. 

Preventivní činnost ve školských zařízeních je z našeho pohledu velmi důležitá a efektivní, i když není na první pohled příliš vidět. Vzhledem k tomu, že se mezi české děti postupně na školách začlenilo i mnoho dětí z Ukrajiny, není nám ani jejich bezpečnost lhostejná a je třeba s nimi na tato důležitá témata hovořit,” dodala Šrýtrová.
 

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Liberecký kraj, policie, bezpečnost, prevence, vzdělání, válka, Ukrajina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ruprecht

A nechci být jízlivý, ale budu: Co fyzické testy nejmenované nadpraporčice?

Neděle, 1. ledna 2023, 22:36Odpovědět

Petr Ruprecht

Před jistými skupinami dětí bude brzy nutno chránit dospělé :-D. Je to prdel v tom Liberci.

Neděle, 1. ledna 2023, 22:34Odpovědět

Liberečtí policisté přednášejí o bezpečnosti i dětem z Ukrajiny. Navštěvují zejména základní školy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.