Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skiareál Ještěd oživí akce na podporu třídění odpadu

PR článek

Návštěvníci Skiareálu Ještěd mohou druhým rokem třídit odpady do speciálních třikošů. Právě na podporu třídění a ochrany přírody proběhne v sobotu 18. února a v neděli 19. února akce Resorting Games projektu Třídíme na sněhu. Lidé se mohou zúčastnit kvízu, recyklovaných zimních sportů a splnit výzvu na snowskate o iPhone 14.

Po celou sobotu a neděli od devíti do šestnácti hodin obsadí dolní stanici lanovky Skalka program Resorting Games zaměřený na podporu třídění odpadu. Zájemci si budou moci vyzkoušet recyklované zimní sporty, například upravený biatlon, hokej nebo slalom na lyžích. Skiareál rozdá za splnění těchto disciplín každou celou hodinu jeden jednodenní skipas. Kromě toho bude připraven další netradiční zimní sport, a to snowskate. Právě s tím je spojena výzva, kterou na Youtube kanálu Třídíme na sněhu připravil Maxim Habanec.

Každý, kdo o víkendu předvede trik 360 Pop Shove-it a nechá se přitom natočit, se může zapojit do soutěže o nový iPhone 14. Na akci nebudou vedle zpěváka Sebastiana nebo Nikol Moravcové chybět ani zkušení snowboarďáci, kteří všem začátečníkům poradí, jak zvládnout jízdu na snowskatu a trik z výzvy. Chybět nebude ani DJ se skvělou hudbou a grilování pod širým nebem nebo informační stánek o krásách libereckého regionu.

Jakub Hanuš ředitel Skiareálu Ještěd k tomu dodal: „Věřím, že o víkendu dorazí spousta lidí a společně poukážeme na to, že nám není lhostejná příroda. Že k zimní zábavě na sjezdovkách patří zodpovědné chování a třídění odpadu.“

Chci skipas na Ještěd za výhodnou cenu?

Pak stačí nakupovat dříve než v den kdy chcete jít na svah. Stačí se registrovat nebo rovnou přihlásit do Gopass konta na www.gopass.travel, vybrat si středisko Ještěd a pohodlně nakupovat odkudkoliv. Pokud ještě nemáte Gopass kartičku, nakupte si libovolný skipas a kartička na vás pak bude čekat přímo ve středisku v tzv. „Ticket Pointu“. V emailu obdržíte čárový kód, který přiložíte na čtečku Ticket Pointu a je to – s vydanou kartičkou se vydáte rovnou k turniketům a můžete lyžovat. Kartičku nevracíte a použijete ji k další návštěvě.

Nová Skalka s ranním manšestrem i večerním lyžováním

Největším hitem lyžařského střediska dostupného z Liberce tramvají nebo hodinu autem z Prahy je nepochybně sjezdovka Nová Skalka. Je 1,5 km dlouhá a 45 metrů široká. Užijí si na ní nejen ostřílení lyžaři, ale je bezpečná i pro děti nebo začátečníky. Její moderní a úsporné LED osvětlení umožňuje i perfektní večerní lyžování od 18:00 do 21:00 hodin. Pokud ale dáváte přednost rannímu manšestru, můžete si zarezervovat Fresh Track – fantastické lyžování na čerstvě urolbovaném sněhu ještě před oficiálním otevřením lanovky s bohatou horskou snídaní. Ve skiareálu nechybí ani lyžařská a snowboardová škola s rozšířenou dětskou výukovou zónou, ski servis a půjčovna vybavení od špičkových firem Kästle a Burton, a to od nejmenších velikostí až po ty standardní. Samozřejmostí je možnost testování zbrusu nových modelů.

Více informací naleznete na www.skijested.cz a www.gopass.travel.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ještěd, skiareál, liberec, lyžování, třídění odpadu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Ještěd oživí akce na podporu třídění odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.