Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jablonec zvýšil příspěvek na pobyty nejmenších dětí na příměstských táborech

Jablonec nad Nisou bude opět přispívat na prázdninové pobyty předškoláků a žáků prvních tříd základních škol na příměstských táborech. Příspěvek se vzhledem k inflaci zvýšil. V minulosti dávala radnice stokorunu na den, už loni magistrát zvýšil příspěvek na 130 korun a stejně může dostat rodina i letos.

Na týdenní pobyt tak může rodina získat na dítě 650 korun, řekla náměstkyně primátora Jana Hamplová (Starostové pro Liberecký kraj).

Příspěvek poskytuje město prostřednictvím zapsaných organizací, které péči o děti zajišťují. Na magistrátu se mohou registrovat do konce března. V minulosti jich bývaly zhruba dvě desítky. „Jedná se o tradiční službu rodičům, kteří jsou o prázdninách v práci a nemohou se o své děti postarat v době, kdy jsou zavřené mateřské školy," doplnila Hamplová. V rozpočtu na to má město vyčleněno tradičně kolem 200.000 korun.

Mateřské školy v Jablonci jsou o prázdninách uzavřené šest týdnů. „Aby si pracovníci mohli vybrat dovolenou a zároveň toto období využíváme k opravám. Pro školy a školky je stavební sezona velmi omezená," doplnila náměstkyně. Tři týdny o prázdninách podle ní péči o děti zajišťuje Dům dětí a mládeže Vikýř, v dalších třech týdnech mohou rodiče umístit dítě na příměstský tábor a náklady jim částečně pokryje dotace města.

Příspěvek na prázdninové příměstské tábory radnice poskytuje od roku 2009. „Byl to projekt v rámci prorodinné politiky, chceme se k větší podpoře rodin zase vrátit," dodala náměstkyně primátora.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rodina, správa, školy, mateřské, peníze, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec zvýšil příspěvek na pobyty nejmenších dětí na příměstských táborech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.