Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Liberci poplatek za ubytování stoupne na dvojnásobek, za noc na 40 korun

Poplatek za ubytování v Liberci stoupne od poloviny letošního roku na dvojnásobek. Nyní je sazba pro hosta hotelů či penzionů 19 korun za noc, od července to bude 40 korun. Novelu vyhlášky dnes schválili drtivou většinou zastupitelé města. Poplatek za ubytování Liberec navyšuje po bezmála 20 letech. Město si od toho slibuje, že roční příjem z tohoto poplatku stoupne na bezmála 12 milionů korun.

„Podle programového prohlášení máme dohodu, že tyto vybrané prostředky zůstanou v oblasti cestovního ruchu, prezentace města a podobně," uvedl již dříve primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro Liberecký kraj).

V Liberci bylo ke konci minulého roku 4338 lůžek v 54 ubytovacích zařízeních od čtyřhvězdičkových hotelů až po kemp. V letech 2020 a 2021, které nepříznivě ovlivnila pandemie covidu, získala radnice z poplatku za pobyt ročně necelé čtyři miliony korun. Loni to bylo 5,84 milionu korun, to znamená přes 307 tisíc plateb za noc a osobu.

Od loňského roku může být částka vybraná za pobyt a noc v Česku až 50 korun na osobu. Na maximum ji zvedla například Praha, Karlovy Vary nebo Lipno nad Vltavou.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hotel Ještěd

Štítky turistika, hotely, správa, Liberec, peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci poplatek za ubytování stoupne na dvojnásobek, za noc na 40 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.