Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Společné hlídky správců KRNAPU a policie se vyplácí, přestupky se řeší efektivněji

V Krkonoších už se staly běžnou záležitostí společné hlídky policie a správců našich nejvyšších hor. Obě strany si je chválí, výjezdy jsou mnohem efektivnější než dřív.

Společné hlídky Policie ČR a strážců Správy KRNAP se v posledních letech staly běžnou součástí práce těchto profesionálů. V průběhu uplynulé zimní sezóny se jim podařilo odsloužit na čtyři desítky společných strážních služeb. Díky tomu mohli efektivněji ztotožňovat jednotlivé osoby při řešení přestupků přímo v terénu Krkonošského národního parku. To přispělo k rychlejšímu vyřešení přestupků na úseku ochrany životního prostředí přímo na místě, a to formou blokového příkazního řízení, nebo formou následného oznámení.

Společné strážní služby působí na návštěvníky Krkonoš i na místní obyvatele pozitivně. Posilují pocit bezpečnosti na horách. Nezanedbatelným aspektem je ale i to, že přítomnost policistů zvyšuje i pocit bezpečnosti samotných strážců Správy KRNAP při výkonu jejich služebních povinností.

Jsme rádi, že Policie reaguje na aktuální situaci v regionu a vybavuje svá pracoviště odpovídající technikou. Čtyřkolky na pásech, resp. vybavení policistů skialpovou výbavou je v horách již více méně nezbytností. Díky tomu mají policisté možnost nejenom vyřešit více přestupků, ale také jsou blíže samotným občanům a návštěvníkům Krkonošského národního parku. Jsme přesvědčeni o tom, že pokud nás veřejnost vidí společně na lyžích, vnímá naši přítomnost v lyžařských střediscích a na hřebenech hor pozitivněji,“ říká Radek Hofman, metodik strážní služby Správy KRNAP.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa KRNAP

Štítky Správa Krkonošského národního parku, Krkonošský národní park, policie, Policie České republiky, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společné hlídky správců KRNAPU a policie se vyplácí, přestupky se řeší efektivněji  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.