Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jablonec se rozloučil s Pavlem Žurem. Lidé se řediteli poklonili v divadle

Hořící svíčky, záplavy květin, slzy ale i smích při vzpomínkách, aplaus a především hudba. To vše doprovázelo dnešní poslední rozloučení s náhle zesnulým ředitelem jabloneckého divadla Pavlem Žurem. Ten nečekaně zemřel v úterý 27. června v pouhých sedmapadesáti letech.

Brány divadla se veřejnosti otevřely už před desátou dopoledne, aby se lidé mohli přijít s Pavlem Žurem rozloučit, donést květinu, zavzpomínat. Pódium, kde stála rakev na katafalku, fotografie se svícemi a symbolicky i piano se záhy začalo plnit květinami. Svíčky hořely před budovou do divadla, přibývaly vzkazy, ať už před divadlem na ulici anebo v kondolenčních knihách. V hledišti poseděl alespoň chvilku snad každý, poslouchal hudbu a při té příležitosti sledoval momentky z života zesnulého, které byly promítány na plátno.

Nečekaně zemřel známý ředitel divadla v Jablonci a sbormistr Pavel Žur

Nečekaná zpráva zasáhla kulturní a společenskou obec v Jablonci nad Nisou a širokém okolí. Náhle zemřel dlouholetý ředitel jabloneckého divadla a známý sbormistr dětského sboru Vrabčáci a Pavel Žur. Příčinou měla být podle neověřených informací...

Kromě mnoha Jablonečanů jej na poslední cestě doprovodili nejen jeho nejbližší rodina, ale i přátelé, poklonit se jeho práci a odkazu přišli i lidé z branže či kolegové ze zastupitelstva a mnohé osobnosti regionu, z nichž někteří mu na poslední cestě zazpívali. V divadle se objevili například operní pěvec Dušan Růžička, zpěvám David Deyl nebo swingový zpěvák Jan Smigmator a nechyběli především Vrabčáci, ale i mnozí další, s nimiž nejen na kulturním poli Pavel Žur spolupracoval.

Jablonec se rozloučil s mužem, který zanechal ve městě nesmazatelnou stopu. Čest jeho památce.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky rozloučení, ředitel, divadlo, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec se rozloučil s Pavlem Žurem. Lidé se řediteli poklonili v divadle  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.