Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Vstupné do městského bazénu v Liberci zdražilo zhruba o 15 procent

Vstupné do městského plaveckého stadionu v Liberci od července zdražilo zhruba o 15 procent. Důvodem jsou zvýšené náklady na provoz, řekl provozní ředitel Bazénu Liberec Leoš Borkovec.

„Všichni dodavatelé nám podražili už od ledna a náklady za energie stouply o nějakých 22 procent," dodal Borkovec.

Stejně jako loni podle něj se zdražením vstupného čekali na červenec. „Je letní sezona, která je okurková pro kryté bazény. Lidé jsou na dovolených, návštěvnost není zas až taková, takže ten bol pro lidi není tak velký," dodal provozní ředitel.

Cena vstupenky pro dospělého do bazénu a fitness na dvě hodiny stoupla od července o 20 korun, v pracovních dnech na 140 Kč a o víkendech a svátcích na 170 Kč. Cena za tříhodinovou vstupenku pro všední dny stoupla ze 150 na 170 Kč a pro sváteční dny z 200 na 230 korun.

Zastupitelé schválili více než miliardovou přestavbu bazénu, město si půjčí 750 milionů

Zastupitelé Liberce dnes definitivně schválili více než miliardovou modernizaci a rekonstrukci městského plaveckého stadionu. Pro hlasovalo 26 z 35 přítomných zastupitelů. Přestavbu považuje část opozice za zbytečně nákladnou a neúspěšně...

O deset až 20 korun vzrostla cena zlevněného vstupného pro děti či seniory, nově je mezi 100 až 170 korunami. U rodinného vstupného pro dva dospělé až čtyři děti cena stoupla od 50 do 80 korun, nejlevnější dvouhodinová pro pracovní dny stojí 350 korun a nejdražší tříhodinová pro sváteční dny 580 korun.

V libereckém plaveckém areálu jsou tři bazény včetně padesátimetrového, dva tobogany, vířivky, skluzavka, sauny, Kneippův chodník a další atrakce. Od loňského roku areál provozuje městská společnost Bazén Liberec. Loni měl bazén přes 460 tisíc návštěvníků, letošní rok se vyvíjí podle Borkovce ještě lépe. „Návštěvnost se jeví zhruba o 15 procent vyšší než byla loni," dodal.

Pro městský bazén bude letošní rok zřejmě posledním před dvouletým uzavřením kvůli modernizaci s odhadovanými náklady za více než miliardu korun. Projekt je ve fázi před vyhlášením výběrového řízení na dodavatele stavby. Zakázku chce radnice vypsat v polovině července.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Bazén Liberec

Štítky ČR, rekreace, správa, Liberec, bazén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstupné do městského bazénu v Liberci zdražilo zhruba o 15 procent  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.