Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Liberec kvůli horku pozastavil od začátku léta celoplošné sečení trávníků

Stotisícový Liberec kvůli horku a suchu pozastavil od začátku léta celoplošná sečení trávníků na pozemcích města. Pracovníci městských technických služeb (TSML) dělají jen takzvané mozaikové seče anebo nesekají vůbec, řekl náměstek primátora Jiří Šolc (ANO).

„Abychom fauně a flóře dali nějakou možnost přežít. A povšimněte si, že také kolem stromů necháváme trávu delší, aby kořenový systém stromů byl více ochráněn," řekl Šolc. Omezení by podle něj mělo platit po celé letní období, záležet bude na počasí.

Pro lepší klima jezdí navíc po Liberci od začátku léta stejně jako v minulých letech cisterny. „Jakmile je více než 28 stupňů Celsia, tak vyráží naše dvě cisterny. Jedna má spodní trysky, které zkrápí ulice, a jedna má vrchní trysky, které provlhčují vzduch," uvedl náměstek. Voda do cisteren se bere z Harcovského potoka, z malé nádrže před vypuštěnou přehradou. „Za osmihodinovou směnu se tam cisterna otočí asi šestkrát. A snažíme se ochránit lokality, kde je největší teplo, to znamená je tam nejvíce zpevněných ploch a nejméně zeleně. Takže zejména centrum města, ale i některá sídliště," dodal Šolc.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky ČR, počasí, správa, příroda, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec kvůli horku pozastavil od začátku léta celoplošné sečení trávníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.