Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kanalizace pod radnicí se ucpává, ve Sklípku trpí. Odpad tahá parta chlapů s kbelíky

Historická kanalizace vedoucí pod libereckou radnicí je na hranici životnosti, nebo spíše za ní. Často se stává, že se přímo pod budovou ucpává a zápach plní restaurační Sklípek. Vedení města se proto rozhodlo pro opravu potrubí.

„Kanalizace vede zhruba deset metrů pod úrovní vozovky. Je zhruba stejně stará, jako radnice. Pod radničním sklípkem je ještě jedno patro. Na úrovni jeho podlahy vede kanalizace,“ popsal náměstek primátora Petr Židek (ODS).

Podle něj se kanalizace zanáší. „Došlo tam i k sesunu klenby, která tam byla vytvořena,“ dodal.

Bude tak muset dojít k opravám. „Odstraníme poruchy kanalizačního vedení. Je k tomu velmi málo dokumentace, je pro nás i novinka, kudy to potrubí vede,“ řekl Židek.

Havárie na kanalizaci se projevují tak, že při jejím ucpání se nedá v restauraci Sklípek dýchat, protože kanalizace tam odfukuje. „Musí přijet parta chlapů, kteří se spustí do kanalizace a deset metrů kbelíky tahají a vyhrabávají odpad z kanalizace,“ popsal.

Práce na opravě kanalizace by měly začít vlastně hned, radnice už vybrala firmu. „Rekonstrukci tras kanalizace a souvisejících konstrukcí a činností na objektu liberecké radnice provede vybraný zhotovitel, v souladu se zájmem ochrany památkové péče, za cenu ve výši 835 879 Kč s DPH,“ dodala mluvčí radnice Jana Kodymová.

Hotovo by mělo být ještě do konce roku 2023.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Luboš Vrabec

Štítky liberec, radnice, kanalizace, odpad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kanalizace pod radnicí se ucpává, ve Sklípku trpí. Odpad tahá parta chlapů s kbelíky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.