Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

K výročí liberecké radnice vznikla limitovaná série stříbrných medailí

U příležitosti 130. výročí od otevření historické budovy liberecké radnice v roce 1893 nechalo město vyrazit 130 kusů pamětních medailí z ryzího stříbra. Na líci je reliéf staré radnice, na rubové straně je motiv vitráže, která znázorňuje město Liberec jako ženu.

Autorem původního návrhu je významný český medailér Petr Horák. O ražbu se postarala Bižuterie Česká Mincovna.

Jedná se o atraktivní artefakt, který bude město Liberec několik let používat při mimořádných příležitostech. Třeba jako památeční a reprezentativní prezent pro významné zahraniční i domácí návštěvy. Nebo jako dar pro velvyslance či zástupci partnerských měst, kteří město navštíví. Stejně tak je chceme používat například při poděkování významným osobnostem, které se zaslouží o mimořádný čin nebo událost ve prospěch Liberce a jeho občanů,“ řekl primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Stříbrná medaile váží 42 gramů a má průměr 50 mm. Uzavřen je v ochranném otevíracím pouzdru a uložena v reprezentativním blistru, z něhož je možné ji vyjmout a poté znovu vrátit zpět. Grafika a celkový vizuální styl pouzdra odkazuje na vydání právě u příležitosti 130. výročí od otevření budovy historické radnice.

Věříme, že po této pamětní medaili rádi sáhnou i sběratelé nebo lidé, kteří mají silný vztah k historii Liberce. Stříbro je navíc stále žádaným cenným kovem a jeho hodnota se časem může i zvyšovat. Proto medaile v omezeném počtu nabídneme k prodeji v Městském informačním centru Liberec. Zájemci si ji tam můžou koupit za cenu 2 325 korun, což je částka, za kterou ji město pořídilo,“ dodal Zámečník.

Poslední medaili k příležitosti výročí nechalo naposledy město vyrazit zhruba před dvaceti lety.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky medaile, výročí, historická radnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

K výročí liberecké radnice vznikla limitovaná série stříbrných medailí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.