Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Skiaréna Jizerky nabízí lyžařské areály Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov

PR článek

Ski areály Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov nabízí v rámci Jizerských hor celkem 17 kilometrů sjezdovek, 21 lyžařských vleků, dvě lanové dráhy, čtyři pohyblivé koberce a 1300 parkovacích míst.

V každém ze ski areálů provozujeme lyžařskou školu a půjčovnu pod názvem SKIARÉNA SPORT. Tyto služby naleznete vždy v centru samotného areálu, vedle pokladen a kousek od nástupu na lyžařské vleky či lanovky. Ceny skipasů zůstávají zcela stejné jako v loňské zimní sezóně.

Tanvaldský Špičák je největší lyžařský areál v Jizerských horách. Od roku 2018 jsou v areálu dvě čtyřsedačkové lanové dráhy. Na Tanvaldském Špičáku 1 se jedná o neodpojitelnou čtyřsedačkovou lanovou dráhu Doppelmayer, na Tanvaldském Špičáku 2 pak na vrchol vede odpojitelná čtyřsedačka s bublinou od firmy Leitner.

V průběhu léta proběhla generální oprava zasněžovacích rozvodů vody a elektřiny na Turistické sjezdovce. Pořídilo se 25 kusů automatických zasněžovacích tyčí od firmy Supersnow, které nově budou zajišťovat dostatek sněhu na této sjezdovce.

Dále provozovatel v Rakousku zakoupil technologii odpojitelné čtyřsedačkové lanové dráhy od firmy Leitner. Na rok 2024 chystá stavbu této lanovky namísto neodpojitelné lanovky na Špičáku 1.

Ski areál Severák v Hraběticích v Jizerkách nabízí 10 lyžařských vleků a jeden pojezdový koberec. Areál nabízí výborné podmínky pro výuku malých i dospělých lyžařů.

Na jaře roku 2024 se zahájí práce na rozšíření objektu Malé Arniky. Zvětší se prostor pro lyžařskou školu a půjčovnu, která bude vybavena zcela novými lyžemi. V nových prostorách vznikne úschovna věcí – skidepot. Dále v nových prostorách vybudovuje bufet. Nový objekt vznikne také u lyžařských vleků na Kampě. Návštěvníci zde naleznou novou odpočívárnu a WC.

Ski areál Bedřichov nabízí šest lyžařských vleků a pojezdový koberec. Pro večerní lyžování se využívá poma na Malinovce. Přímo v centru ski areálu na Malinovce je též umístěn dětský vlek a pojezdový koberec s odděleným prostorem pro výuku.

Před letošní zimní sezónou provozovatel pořídili nový stroj na úpravu sjezdových tratí. Konkrétně se jedná o rolbu Prinoth Leitwolf a dále bylo posíleno zasněžování, kdy v areálu přibyla děla pro výrobu umělého sněhu.

Dárkový poukaz na služby ve SKIARÉNĚ JIZERKY

Řešíte dárky a nevíte si rady? Darujte poukaz na služby ve SKIARÉNĚ JIZERKY. Obdarovaný může poukaz uplatnit na nákup skipasu, nebo v lyžařské škole, či v půjčovně v některém ze tří areálů v Jizerkách.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Skiaréna Jizerky

Štítky skiaréna jizerky, skiaréna, jizerky, lyžování, ski bižu

Skiaréna Jizerky nabízí lyžařské areály Tanvaldský Špičák, Severák a Bedřichov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.