Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Skiareály v Libereckém kraji měly průměrný víkend, některé budou mimo provoz

Průměrný víkend měly z pohledu návštěvnosti skiareály v Libereckém kraji. Kvůli přetrvávající oblevě musejí některá střediska přerušit provoz. Z 16 největších skiareálů v kraji mělo v pondělí otevřeno 11, vyplývá z informací od provozovatelů.

Už dříve přerušily provoz Javorník u Liberce, jizerskohorská střediska v Bedřichově a Josefově Dole, od nedělě se nelyžuje ani na Šachtách ve Vysokém nad Jizerou v Krkonoších a v pondělí zůstal uzavřený i Severák v Hraběticích v Jizerských horách. „Už teď tam jsme na hraně a předpověď na dalších deset dnů je špatná," uvedl za Severák ředitel společnosti Ski bižu Pavel Bažant, která tento areál provozuje. Nadále v provozu ale podle něj zůstane další jizerskohorské středisko Ski bižu, což je Tanvaldský Špičák. „Tam jsme na tom stále stejně," řekl. Lyžaři mají na Špičáku k dispozici skoro sedm kilometrů sjezdovek, což je nejvíce v kraji.

Návštěvnost v areálech Ski bižu byla o víkendu průměrná, přesto ho hodnotí Bažant jako úspěšný. „Na to, co máme provozu a jaký je průběh zimy, tak jsem spokojený. V sobotu ráno pršelo a návštěvnost byla slabší, dnes bylo počasí lepší a měli jsme asi 1800 lidí," dodal Bažant.

Obdobně to vypadalo o víkendu na Ještědu v Liberci. I tam byla nedělní návštěvnost znatelně vyšší než v sobotu. „Dnes (v neděli) byla solidní, měli jsme zhruba 700 až 800 hostů. V noci přimrzlo a byly perfektní podmínky," řekl ředitel skiareálu Radek Chalupa. Na Ještědu mají lyžaři k dispozici tři kilometry sjezdovek. Zatímco na páteřní Nové Skalce je sněhu stále dostatek, otazník visí nad dalším provozem dětské sjezdovky Bucharka. „Obávám se, že už mnoho dnů ji neudržíme, tak do půlky týdne," dodal Chalupa.

V největším středisku kraje, což je krkonošská Rokytnice, mají lyžaři obdobně jako na Tanvaldském Špičáku k dispozici skoro sedm kilometrů tratí. „V sobotu bylo horší počasí a měli jsme asi 1000 lidí, dnes to bylo za odměnu, nádherné počasí a přišlo zhruba 2500 lidí," uvedl ředitel skiareálu Filip Braun. I to je ale pro tento areál průměrná návštěva, na začátku týdne v Rokytnici lyžovalo denně i 3500 lidí. Obavy má Braun z dalšího vývoje počasí. „Předpověď je hraniční, u nás má buď pršet nebo sněžit. I kdyby ale byla další obleva, tak bychom to měli ještě zvládnout," dodal.

Více než šest kilometrů sjezdovek má nadále otevřeno i sousední Harrachov. „Zájem o lyžování byl o víkendu slušný. Ovlivněno to bylo počasím," řekl náčelník harrachovské lanovky Martin Nedvěd. V sobotu v Harrachově lyžovalo zhruba 1000 lidí, v neděli kolem 1500. I pro toto středisko jde o průměrnou návštěvnost.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiaréna Jizerky

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký kraj, ještěd, jizerky, lyžování, sníh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály v Libereckém kraji měly průměrný víkend, některé budou mimo provoz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.