Počasí dnes27 °C, zítra16 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Na horách začíná letní sezona. Jaké jsou základní pravidla pro návštěvu Krkonoš?

S nástupem letních prázdnin se Krkonošský národní park (KRNAP) připravuje na zvýšený počet návštěvníků. Důležité je dodržovat pravidla určená k ochraně tohoto křehkého území, jako je například zákaz vstupu mimo značené cesty v klidových územích.

„Turistické trasy a klidová území jsou jasně označená, aby bylo zřejmé, kde je povolený pohyb. Porušení těchto pravidel ohrožuje vzácné biotopy a druhy vyskytující se v parku,“ vysvětluje Robert Drahný, mluvčí KRNAPu.

Všichni návštěvníci by měli také přistupovat k přírodě s respektem, což zahrnuje i správné zacházení s odpadky. Co si do parku přinesete, to si také odneste, aby se předešlo znečištění přírody.

Je povoleno jezdit pouze po určených cyklostezkách a vjezd motorových vozidel je velmi omezen. Pravidla pro cyklisty a řidiče jsou přísná, ale nezbytná pro ochranu přírody.

„Připomínáme, že v parku je zakázáno létat s drony a psy je nutné mít na vodítku, zejména na polské straně parku. Je důležité, aby se návštěvníci chovali ohleduplně a respektovali ostatní,“ dodává mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Krkonoše, návštěva, léto, Krkonošský národní park, příroda, letní prázdniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na horách začíná letní sezona. Jaké jsou základní pravidla pro návštěvu Krkonoš?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.