Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Liberec hledá nového provozovatele sběrného dvora, jde o zakázku za 90 milionů korun

Liberec hledá v soutěži firmu, která bude pro město provozovat od roku 2026 dalších deset let sběrný dvůr. Jde o zakázku s maximální přípustnou cenou 90 milionů korun bez daně. Nabídky přijímá radnice do 3. září, vyplývá z údajů na webu věstníku veřejných zakázek.

Liberec vlastní sběrný dvůr nemá, tuto službu mu nyní poskytuje společnost FCC Liberec v areálu v Ampérově ulici v průmyslové zóně Jih. Smlouva firmě ale příští rok vyprší, proto radnice hledá poskytovatele této služby na další roky při zachování současného modelu. Maximální cena zakázky vzešla podle náměstka primátora Jiřího Janďourka (Starostové pro Liberecký kraj) z toho, kolik město za tuto službu FCC platí. "My jsme si nechali sjet dobu deseti let, jak funguje a kolik stojí FCC provozovaný sběrný dvůr. Vychází plus minus kolem osmi milionů bez DPH ročně," dodal náměstek.

Součástí zadávacích podmínek je i závazek města, že nový provozovatel k dojednané ceně může dostat během deseti let dalších až 30 milionů korun. Z této sumy mu bude radnice platit nepředvídatelné okolnosti, mezi něž patří inflace nebo odběr odpadu, který bude nad roční rámec dojednaného množství.

Loni provozovatel sběrného dvora v Ampérově ulici přijal od radnice a obyvatel města skoro 2500 tun objemného odpadu, přes 950 tun biologicky rozložitelného odpadu a kolem 560 tun stavebního odpadu, z čehož přes 113 tun obsahovalo azbest.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem FCC Group

Štítky ČR, správa, odpady, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec hledá nového provozovatele sběrného dvora, jde o zakázku za 90 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.