Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Liberec se chystá nakoupit dalších 1000 zahradních kompostérů pro občany

Liberec se chystá nakoupit dalších 1000 zahradních kompostérů, které chce poté pronajmout majitelům rodinných domů a zahrádek. Volné aktuálně nemá žádné, v předchozích letech jich radnice rozdala 1500.

Podle náměstkyně primátora Šárky Prachařové (ANO) se město na pořízení dalších kompostérů pokusí získat, stejně jako předtím, dotaci z evropského programu.

"Tímto způsobem se snažíme dostat mezi lidi kompostéry už od roku 2016. V roce 2016 to bylo prvních 500 kompostérů. Ta poptávka byla mnohem vyšší, takže v roce 2018 jsme se rozhodli pro dalších 1000 kompostérů," uvedla Prachařová.

Radnice kvůli velkému zájmu o kompostéry chtěla pořídit dalších 1000 už před čtyřmi lety, tehdy ale s žádostí o dotaci neuspěla, a nekoupila tak žádné. Nyní se pokusí získat dotaci z operačního programu životní prostředí. "Takže začínáme připravovat projekt na zahradní kompostéry, čímž vlastně přispíváme i k filozofii města, kterou je separace komunálního odpadu," dodala náměstkyně. Cena za 1000 kompostérů by neměla přesáhnout 4,85 milionu korun, z dotace chce radnice zaplatit 65 procent nákladů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem města Liberec

Štítky ČR, správa, odpady, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec se chystá nakoupit dalších 1000 zahradních kompostérů pro občany  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.