Počasí dnes15 °C, zítra11 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Řidiči jablonecké MHD dostávají od cestujících vysvědčení – zatím prošli s vyznamenáním

S neobvyklým jevem se setkávají řidiči městské hromadné dopravy v Jablonci nad Nisou. Už čtyři z nich dostali od cestujících vysvědčení, které hodnotí jejich profesní i místní znalosti nebo třeba chování. Zatím všichni prošli s vyznamenáním.

Na vysvědčení, hodnotící jablonecké řidiče autobusů, upozornila Libereckou Drbnu společnost ČSAD Slaný s.r.o. Ta v Jablonci nad Nisou zajišťuje provoz MHD na 22 linkách. „Vysvědčení dostali zatím čtyři naši řidiči a na známky si rozhodně nemohou stěžovat. Kdo za vysvědčeními stojí, netušíme, od nás nepochází. Vypadá to, že jde o iniciativu místních cestujících, kteří chtějí slušným řidičům tímto způsobem vyjádřit podporu,“ říká Marcela Svobodová z personálního oddělení dopravního uskupení ICOM transport, pod které ČSAD Slaný spadá.

Vysvědčení hodnotí u řidičů autobusů znalost dopravních předpisů a přepravních podmínek, profesní znalost, ohleduplnost k ostatním řidičům, znalost regionu a tras, dodržování jízdních řádů, psychickou odolnost proti stresu, schopnost improvizace či znalost odbavovacích strojků. Známku pak řidiči dostávají i z chování nebo zodpovědnosti za cestující. „Zatím mají naši řidiči skvělé hodnocení,“ říká vedoucí dispečinku Jiří Oberdörfer.

Vysvědčení řidičům předávají cestující náhodně. „Jedno přinesl mladý student, další zase neznámá žena. Kromě listu s hodnocením pak řidiči dostávají i balíček s cukrovinkami jako poděkování za to, že svoji práci dělají dobře. Samozřejmě že nás to velmi těší a neznámým cestujícím, kteří si dali práci s hodnocením našich řidičů, děkujeme,“ uzavírá vedoucí dispečinku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se souhlasem ČSAD Slaný

Štítky doprava, MHD, Jablonec nad Nisou, řidiči, vysvědčení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči jablonecké MHD dostávají od cestujících vysvědčení – zatím prošli s vyznamenáním  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.