Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Parkovací automaty z devadesátek chce Jablonec na podzim vyměnit za moderní

Přes dvacet let staré parkovací automaty se chystá letos na podzim vyměnit Jablonec nad Nisou za nové. Ty mají řidičům zajistit pohodlné placení za parkování jak hotovostí, tak bezhotovostně, s využitím platební karty nebo třeba mobilních aplikací.

Výběrové řízení na dodávku nových parkovacích automatů s technickou podporou, které výrazně zmodernizují současný parkovací systém ve městě, vyhlásil Jablonec nad Nisou v těchto dnech. Veřejná zakázka počítá s nákupem deseti nových parkovacích automatů s možností rozšíření o dalších pět. Předpokládaná hodnota zakázky je 4 miliony korun bez DPH.

„Nový systém parkovacích automatů přinese občanům i návštěvníkům města moderní a komfortní způsob placení parkování, který bude zahrnovat platby jak v hotovosti, tak bezhotovostně prostřednictvím platební karty nebo mobilních aplikací. Automaty budou také propojené s dohledovým centrem a centrálním informačním systémem, což umožní online sledování transakcí a okamžitý přehled o stavu parkovacích míst,“ říká jablonecký primátor Miloš Vele (ODS).

„Současný parkovací systém byl realizovaný na konci 90. let a již neodpovídá požadavkům moderního městského parkování. Nové automaty budou plně kompatibilní se softwarovou platformou, která poskytne on-line přehled o úhradách parkovného a zvýší komfort pro uživatele,“ uvádí Tomáš Svačina, manažer prevence kriminality MP Jablonec nad Nisou.

V rámci zakázky město požaduje kromě samotných automatů také dodávku informačních totemů, náhradních pokladen a papírových rolí pro tisk parkovacích lístků. Součástí nabídky je i zajištění pravidelné údržby a servisu automatů po dobu tří let. Výběrové řízení bude probíhat v otevřeném nadlimitním režimu.

Pokud nedojde k žádným komplikacím, bude vítězný dodavatel vybraný v říjnu. „Dosud je v Jablonci nad Nisou zpoplatněné parkování v centru prostřednictvím automatů dvěma možnými způsoby – plochy s půlhodinou zdarma a placená celá doba parkování. Platit je možné v hotovosti nebo formou sms, poplatek se vybírá od pondělí do pátku mezi 8 a 18 hodinou. Dny pracovního klidu jsou bez poplatku kromě místní komunikace - ulice Za Hrází, kde se poplatek vybírá od pondělí do neděle od 8 do 18 hodin,“ připomíná závěrem mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Ohodnoť článek

Foto Martina Petrášková

Štítky parkování, automaty, Jablonec nad Nisou, doprava, modernizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkovací automaty z devadesátek chce Jablonec na podzim vyměnit za moderní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.