Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

V Jablonci se ulicemi Lužická a U Nisy toulají osiřelí malí divočáci. Buďte opatrní a pozor na psy, vyzývá radnice

V okolí ulic Lužické a U Nisy se v Jablonci nad Nisou poblíž železniční tratě toulá pět mladých divočáků, kteří osiřeli po nehodě jejich matky. Město situaci řeší a nabádá obyvatele k opatrnosti. Pejskaře pak k tomu, aby své psy měli vždy na vodítku. Žádá také obyvatele, kteří mladé divočáku uvidí, o zaslání GPS souřadnic.

„Osiřelá mláďata, která se nám toulají v uvedené lokalitě jsou sice plachá, ale z důvodu bezpečnosti žádáme obyvatele města o zvýšenou opatrnost při pohybu v této oblasti. Pokud se s některým z těchto selat setkáte, doporučujeme se tiše vzdálit opačným směrem a zvíře nijak neprovokovat. Selata jsou přirozeně plachá a bez důvodu nezaútočí, ale pokud se cítí ohrožena, mohou reagovat nevyzpytatelně. Prosíme také chovatele, aby měli své psy v této oblasti vždy na vodítku,“ vyzývá mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Při setkání s malými divočáky pak také prosí veřejnost o pomoc s jejich lokalizací. „Pokud narazíte na tato selata, prosíme vás o zaslání souřadnic na telefonní číslo 774 518 038. Městská i státní policie spolu se státní veterinární správou na řešení situace intenzivně pracují. Předem děkujeme,“ uzavírá jablonecká mluvčí.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením města Jablonec nad Nisou

Štítky divočák, mláďata, Jablonec nad Nisou, bezpečnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci se ulicemi Lužická a U Nisy toulají osiřelí malí divočáci. Buďte opatrní a pozor na psy, vyzývá radnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.