Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Středa 18. září 2024  |  Svátek má Kryštof
Bez reklam

Výstavba centra hasičů, policie a záchranné služby v Turnově začne na konci září

Výstavba výjezdového centra hasičů, dopravní policie a záchranné služby v Turnově za 248 milionů korun začne na konci září. Do dvou let ho v části Vesecko v sousedství silnice I/10 postaví firma Geosan Group. Stavbu zaplatí z větší části Liberecký kraj, ministerstvo vnitra přispěje 110 miliony korun. V Libereckém kraji půjde o první společné integrované centrum pro hasiče, policii a záchrannou službu.

"Tím, že to bude na tomto místě, které jsme našli díky vstřícnosti města Turnov, tak všechny integrované složky budou mít výjezd přímo na silnice I/35 a I/10. Takže výjezd do většího okolí kolem Turnova bude významně rychlejší," řekl v pátek 13. září při podpisu smlouvy o provedení stavby hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Díky novému centru se budou moci navíc profesionální hasiči přesunout ze současného sídla v Turnově, které je v záplavové zóně u Jizery. Polepší si také záchranná služba, která v Turnově sídlí ve stísněných podmínkách. V areálu bude působit i dálniční policie. "Musím říct, že nám se stává velice zřídka, že bychom měli možnost postavit někde takzvaně na zelené louce objekt, který bude splňovat naše požadavky, který se postaví podle našich představ a bude vyhovovat lidem, technice a těm úkolům, které v tom plníme," řekl krajský ředitel policie Libor Špráchal.

Po dokončení stavby ji kraj předá do správy hasičům a na oplátku by za to měl získat budovu bývalého Skloexportu v Liberci, bývalou budovu hygienické stanice v České Lípě, základnu hasičů v Turnově u Jizery a také pozemky parkoviště na Výpřeži na Ještědu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Libereckého kraje

Štítky ČR, stavby, správa, hasiči, policie, záchranná služba, Turnov, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba centra hasičů, policie a záchranné služby v Turnově začne na konci září  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.