Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Ubytovny v Jablonci pod drobnohledem. Úterní rozsáhlá kontrola byla jen začátkem

Šest ubytoven zkontrolovali v Jablonci nad Nisou v úterý 8. srpna 2024 ve společné koordinaci policisté, strážníci, hasiči, hygienici a pracovníci magistrátu. Během akce prošlo jejich kontrolou 190 osob, z toho 75 cizinců. Jedna z osob byla v celostátním pátrání a proto zadržena. Kontroly proběhly na popud obyvatel města, kteří si na místa v bezprostředním okolí ubytoven stěžují. Další kontroly ubytoven budou následovat.

„Do rozsáhlé společné akce zaměřené na kontroly ubytovacích zařízení v Jablonci nad Nisou byli s policisty a kriminalisty Územního odboru v Jablonci nad Nisou zapojeni také policisté z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie v Liberci, strážníci jablonecké městské policie, hasiči z jabloneckého územního odboru Hasičského záchranného sboru a také pracovníci jabloneckého magistrátu, a to z oddělení sociálně právní ochrany dětí, ze stavebního úřadu a oddělení životního prostředí,“ popisuje policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Během úterního dopoledne bylo uvedenými složkami zkontrolováno šest ubytoven a jejich přítomní obyvatelé. „Policisté se zaměřili především na kontroly oprávněnosti pobytu cizinců a pátrání po osobách. Během akce zkontrolovali 190 osob z toho 75 cizinců a vypátrali jednu osobu v celostátním pátrání,“ uvádí Sochorová.

Hasiči se při této akci zaměřili na kontroly příslušných dokumentací a kontroly požárně bezpečnostních zařízení. „V některých ubytovnách zjistili zásadní nedostatky na úseku požární ochrany, a to jak ve zmíněné dokumentaci, tak i v kontrolách samotných požárně bezpečnostních zařízeních. Veškeré tyto zjištěné nedostatky budou šetřit a řešit i v následujících dnech. Zástupci jednotlivých odborů jabloneckého magistrátu neshledali při kontrolách závažnější protiprávní jednání,“ dodává policejní mluvčí.

Rozsáhlá akce nebude v Jablonci ojedinělou. „Vzhledem k tomu, že si občané na tato místa v bezprostředním okolí ubytoven opakovaně stěžují, nebyly rozhodně úterní kontroly ojedinělé. V následujícím období se budou obdobné akce v různém rozsahu na území Jablonce opakovat,“ uzavírá Dagmar Sochorová.

Ohodnoť článek

Foto se svolením Policie ČR

Štítky ubytovny, Jablonec nad Nisou, kontroly, policie, hasiči, cizinci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ubytovny v Jablonci pod drobnohledem. Úterní rozsáhlá kontrola byla jen začátkem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.