Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 17. října 2024  |  Svátek má Hedvika
Bez reklam

Dopravu na Liberecku, Frýdlantsku a v Jizerských horách omezí v sobotu cyklistický závod

Cyklistický závod určený veřejnosti ze seriálu Road Classics omezí v sobotu 19. října 2024 dopravu na Liberecku, Frýdlantsku a v Jizerských horách. Závod se měl jet původně v polovině září, pro nepřízeň počasí byl ale odložen a nyní se pojede v lehce pozměněné trase o délce 109 kilometrů. Start závodu je v sobotu v 10:55 hodin na náměstí Dr. E. Beneše před libereckou radnicí, cíl je na vrcholu Ještědu před pátou hodinou odpolední. Kvůli závodu je připravena na Liberecku, Frýdlantsku a v Jizerských horách řada krátkodobých uzavírek silnicí, v Liberci budou už od pátku uzavřena některá parkoviště.

Trasa závodu je vedena po pozemních komunikacích:  Liberec – Bedřichov – Josefův Důl – Smědava – Bílý Potok – Ludvíkov pod Smrkem – Raspenava – Oldřichov v Hájích – Mníšek – Svárov – Machnín – Kryštofovo Údolí – Křižany – Ještěd. Dojezd posledního závodníka do cíle na vrcholu Ještědu je předpokládán do 16:45 hodin.

„Silniční provoz bude na trase uzavřen pomocí krátkodobých uzavírek příslušným dopravním značením a s dostatečným počtem pořadatelů závodu. Na vybraných rizikových místech, z hlediska bezpečnosti účastníků závodu a ostatních účastníků silničního provozu, proběhne zajištění také za asistence policistů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje,“ popisuje policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policie žádá řidiče a širokou veřejnost o trpělivost a dodržování přechodného dopravního značení, včetně dodržování pokynů policistů, pořadatelské služby a organizátorů, kteří se budou na regulaci dopravy podílet a zajišťovat ji. „Plánované uzavírky budou realizovány pouze na nezbytně nutnou dobu,“ ujišťuje policejní mluvčí.

Trasu závodu můžete najít zde. V každém místě, kudy závod postupně projede, musejí řidiči počítat s krátkodobými uzavírkami provozu.

Například v Liberci jsou uzavírky plánovány dle tohoto harmonogramu:
 

náměstí Dr. E. Beneše - Husova: 10:55 - 11:10
 

křižovatka Husova/Svobody - Bedřichov – Královka: 10:50 – 12:00
 

úsek Česká chalupa - Bedřichov centrální park: 11:05 – 11:45
 

Mníšek - Machnín - křiž. 592 (od Chrastavy): 12:40 - 15:10

- Machnín přístupný z dálnice a od Chrastavy
 

Křižany - Výpřež: 13:10 - 16:30

- parkoviště na Výpřeži z Liberce přístupno křížením trasy i v průběhu závodu
 

Výpřež - Ještěd: 13:30 - 17:00 (92. – 95. km)
 

Liberec: Revoluční - Moskevská - Nám. E. Beneše: 9:00 – 18:30

V souvislosti se závodem budou uzavřena i některé liberecká parkoviště. "Od pátku 7 hodin do soboty 22 hodin budou pro veřejnost uzavřena parkoviště na Sokolovském náměstí, v Kostelní ulici (v obou mimo rezidenty) a v Železné ulici. Od pátku 22 hodin do soboty 18 hodin budou zavřená parkoviště u divadla a pošty za radnicí, a v pátek od 17 hodin do soboty do 20 hodin bude zavřeno také parkoviště v Tržní ulici,“ doplňuje mluvčí liberecké radnice Jana Kodymová a žádá obyvatele města, aby v uvedenou dobu nevjížděli na trasu závodu ani z vrat garáží a dvorků, dbali pokynů hasičů, policie a regulovčíků na trati a dali pozor zejména na děti a domácí mazlíčky.

Podrobné informace o závodu můžete zajít zde

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Road Classics

Štítky cyklistika, závod, uzavírky, doprava, Liberec, Frýdlantsko, Ještěd, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na Liberecku, Frýdlantsku a v Jizerských horách omezí v sobotu cyklistický závod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.