Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Střelba i medaile, skončil Den Policie ČR a složek IZS

Přes nepřízeň počasí se Liberečané v úterý přišli podívat na každoroční prezentaci složek Integrovaného záchranného systému, kterou pořádalo Krajské ředitelství policie Libereckého kraje. K vidění byly simulované zásahy policie proti ozbrojenému pachateli nebo záchrana osoby z havarovaného vozidla, kterou prováděl Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje, společně s Oblastním spolkem Českého červeného kříže a Zdravotnickou záchrannou službou. Své umění předvedla i Městská policie Liberec a Celní správa ČR.

Pachatel vybíhá z banky se samopalem, v druhé ruce před sebou postrkuje zákazníka pobočky jako štít. Na místo přijíždí policie, dochází ke střelbě. Ozbrojenec je zasažen a padá k zemi, v tu chvíli je již rukojmí v bezpečí a policisté pachateli nasazují pouta. To byl jeden ze scénářů ukázek, které tento den provázel. Organizátoři akce se však postarali o mnohem pestřejší program, akce se účastnila i Armáda ČR se svou technikou nebo Vodní a potápěčská záchranná služba.

A opilé děti? Ano, ale jen díky prezentačnímu stánku Týmu silniční bezpečnosti. Účastníci akce si mohli nasadit speciální brýle, které imitují opilost. Organizace se touto cestou snaží prezentovat nebezpečnost alkoholu za volantem a obecně přispívat ke snížení nehodovosti na českých silnicích. Běžné úkony, jako je odemknutí auta nebo zapnutí bezpečnostních pásů, poté málokdo zvládnul na první pokus.

Celý den byl zakončen slavnostním předáváním medailí nejen policistům. Za zmínku stojí vyznamenání ženy, která pohotově přispěchala na pomoc cyklistce, která, z dosud neznámých příčin, upadla z kola do Veseckého rybníku (celý článek zde). Ocenění si převzala přímo z rukou policejního prezidenta Tomáše Tuhého, který svou účastí akci podpořil, stejně jako hejtman Libereckého kraje Martin Půta, primátor Tibor Batthyány nebo místopředseda Senátu Přemysl Sobotka.

Štítky policie, Liberecký kraj, Policie České republiky, Český červený kříž, Celní správa České republiky, Hasičský záchranný sbor, Liberec, Armáda České republiky, Přemysl Sobotka, Martin Půta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střelba i medaile, skončil Den Policie ČR a složek IZS  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.