Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zlepšila se kvalita vody v jablonecké přehradě Mšeno

Kvalita vody v jablonecké přehradě Mšeno se podle posledního rozboru zlepšila, na ostatních sledovaných vodních plochách v Libereckém kraji zůstala stejná. Všechna přírodní koupaliště v kraji jsou vhodná ke koupání. Vyplývá to z údajů uvedených na webu Krajské hygienické stanice v Liberci.

Mírně zhoršenou kvalitu měla jablonecká přehrada, která patří mezi nejoblíbenější místa ke koupání v kraji, od poloviny července. Podle posledního měření má voda opět nejvyšší jakost.

Zhoršenou kvalitu má nadále přírodní koupaliště v Chrastavě u Liberce a kvůli sinicím také Máchovo jezero. Hygienici doporučují citlivým jedincům, alergikům i těhotným ženám, aby se po koupání osprchovali. Mírně zhoršená kvalita vody je stále v přehradě v Liberci, Hamerském jezeře, rybníku Bažantník v Autocampu Sedmihorky v Českém ráji a koupalištích v Novém Městě pod Smrkem a Zákupech. Většinou jde ale jen o zakalení vody.

Letošní sezona se zatím pro provozovatele koupališť nevyvíjí dobře, hodnotí ji jako podprůměrnou. Příliš jim nepřeje ani současné chladné počasí, alespoň k 25 stupňům by se teploty v kraji podle předpovědi meteorologů měly dostat o víkendu.

Autoři | Foto Jiří Koudelka

Štítky přehrada, Mšeno, koupání, Liberec, Krajská hygienická stanice, Liberecký kraj, Chrastava, Máchovo jezero, Český ráj, Nové Město pod Smrkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zlepšila se kvalita vody v jablonecké přehradě Mšeno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.