Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

POČASÍ S ALEŠEM: Po sněhové nadílce zasáhne Liberecko silný vítr, hrozí sněhové jazyky

Poté, co ve středu napadlo na Liberecku několik centimetrů sněhu, které zapříčinily kolaps dopravy, by mělo být ve čtvrtek o poznání tepleji a bez sněhových srážek. Tedy alespoň v nižších polohách. Meteorologové naopak varují před silným větrem, sněhovými jazyky a také novou sněhovou nadílkou na horách.

Ve čtvrtek očekáváme čerstvý vítr s nárazy až 70 kilometrů v hodině. Na horách bude vát velmi silný vítr s nárazy kolem 90 kilometrů za hodinu, místy se tak budou tvořit sněhové jazyky. V nejvyšších polohách Jizerských hor a v západní části Krkonoš může v noci na čtvrtek a během dne napadnout ojediněle až 30 centimetrů nového sněhu.

A právě jen na horách se sníh nejspíš udrží. Zatímco ve vyšších polohách se rtuť teploměru bude pohybovat kolem bodu mrazu, v nížinách bude dva až pět stupňů nad nulou.

Převážně by mělo být na Liberecku zataženo, občas s deštěm. Zpočátku by se ve výšce nad 400 m n.m., postupněnad 800 m n.m. mohly objevit srážky smíšené nebo sněhové.

Autoři

Štítky Liberecký kraj, vichřice, Jizerské hory, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POČASÍ S ALEŠEM: Po sněhové nadílce zasáhne Liberecko silný vítr, hrozí sněhové jazyky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.