Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Adventní program spěje do finále, ale bude mít pokračování. Zůstane i několik trhovců

Program Libereckého adventu 2016 vyvrcholí ve čtvrtek 22. prosince od 16 hodin velkým koncertem skupiny O´Band a Jana Kříže na pódiu před Neptunovou kašnou a o den později opustí náměstí větší část trhovců. Několik stánků včetně oblíbeného vánočního baru ale zůstane v provozu, a to až do 29. prosince. Před radnicí se totiž chystají další akce.

„Na pondělí 26. prosince jsme připravili velkou Štěpánskou párty. Liberečané budou mít po opulentních hodech šanci vyrazit ven a rozhýbat se při tanci. Akce začne v 17 hodin a hrát bude DJ,“ líčí Michal Buzek, ředitel městské společnosti Elset, která je od letošního roku novým provozovatelem vánočních trhů a adventního programu. „Druhou akcí bude Silvestr před Silvestrem, který se rozjede ve čtvrtek 29. prosince v 17 hodin. I tady bude hrát DJ a všem přítomným můžeme slíbit dobrou náladu a dostatek nápojů,“ dodává Michal Buzek.

Podle primátora Tibora Batthyányho se letošní Liberecký advent nadmíru povedl. „Loni jsem avizoval, že důstojné vánoční trhy jsou naším velkým dluhem všem Liberečanům a jsem moc rád, že letos se nám ho podařilo splatit. Z mnoha ohlasů, které se ke mně dostaly, návštěvníky zaujalo nejen atraktivní pojetí vánoční tržnice s vánočním barem, ale také stylová pouliční výzdoba. Za to všechno patří velký dík pracovníkům odboru cestovního ruchu a sportu a všem zainteresovaným lidem z městské společnosti Elset, kteří odvedli skutečně perfektní práci. Konečně jsme nakročili tím správným směrem a mohu slíbit, že příští rok na tento trend navážeme,“ konstatoval primátor.

„Město Liberec pořádá v průběhu roku velké množství akcí, několik z nich však má mimořádnou hodnotu a tradici. Patří k nim adventní a velikonoční trhy, historický jarmark, letní kulturní program a postupně také dny evropského kulturního dědictví. To by měly být i do budoucna hlavní záchytné body co do rozsahu i atraktivity pro veřejnost,“ doplnil náměstek primátora pro školství, sociální věci, cestovní ruch a kulturu Ivan Langr (Změna).

Tisková zpráva

Štítky advent, Jan Kříž, silvestr, Ivan Langer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní program spěje do finále, ale bude mít pokračování. Zůstane i několik trhovců  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.