Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kavárna Pošta zeje prázdnotou. Na honosné atmosféře neztratila

Už pět let neprovoněla kavárnu Pošta čerstvá káva, ruch z honosných prostor zmizel jakbysmet a hodiny v hlavním sále už několik let ukazují na půl sedmou. Vedení města teď na webu spustilo anketu, zda by Liberečáci chtěli opět kavárnu otevřenou. Nikoho asi jen tak nepřekvapí, že suverénně vede odpověď ano.

O objekt bývalé kavárny se stará Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, které celé prostory vytápí. Podle primátorky Martiny Rosenbergové se město společně s ředitelstvím policie stále snaží najít řešení, jak kavárnu opět zprovoznit.

„Velmi mě překvapilo, v jak skvělém stavu je interiér kavárny pět let po jejím uzavření. Policii ČR patří poděkování za údržbu, jelikož to nebývá, bohužel, samozřejmostí u všech vlastníků historických objektů,“ řekla primátorka Martina Rosenbergová.

Nového nájemce se však delší dobu nedaří najít. Liberečany tak zatím může těšit alespoň to, že sály kavárny chce policie zpřístupnit široké veřejnosti v rámci Dnů evropského dědictví. Letošní ročník pořádá město v sobotu 13. září.

Kavárna Pošta je významnou historickou a kulturní památkou. Ojedinělý je především její zachovalý interiér, který je typickou ukázkou vídeňského styluz přelomu století. O znovuoživení stojí i památkáři. Podle nich je cenný i exteriér domu. Společně s okolními stavbami tvoří kavárna celek domů tehdejšího velkoměstského stylu a zrcadlí se v ní ideál tehdejší doby. S kavárnou je úzce spjat první liberecký kavárník Theodor Cloin, který ji v roce 1892 otevřel.

Štítky kavárna, policie, Martina Rosenbergová, Policie České republiky, Dny evropského dědictví, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kavárna Pošta zeje prázdnotou. Na honosné atmosféře neztratila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.