Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Lyžařská sezona je za dveřmi! Střediska začala zasněžovat

V několika horských středicích v Libereckém kraji brzy začne lyžařská sezona. Přesto, že venku panuje inverzní počasí, teploty kolem bodu mrazu dovolují uměle zasněžovat. Zřejmě nejdále jsou v krkonošském středisku Harrachov, kde by sezonu rádi zahájili už příští víkend. Místy na sjezdovce leží až půl metru sněhu.

"Je to ale zatím jen polotovar, některé části jsou stále zelené. Jezdit začneme, až budeme mít po celé sjezdovce minimálně 30 centimetrů sněhu. Z kvality slevit nehodláme," uvedl náčelník lanové dráhy Milan Goč.

Sněhu v Harrachově přibývá minimálně

V Harrachově zasněžují od minulé středy, v posledních dnech ale sněhu přibývá jen minimálně. "Při teplotách, které jsou, efekt není nijak zvláštní. Počasí je inverzní a od 700 metrů jsou teploty v plusu," sdělil.

Zasněžuje se také areál v Kořenově - Rejdicích na pomezí Jizerských hor a Krkonoš. "Potřebovali bychom ještě tak pět mrazivých dnů, aby mohla začít jezdit lanová dráha a dalo se jezdit po kilometrové sjezdovce," uvedl majitel areálu Martin Martínek.

Na Ještědu se zasněžovat nezačalo

Bílá pokrývka je vidět i na webové kameře největšího areálu v Libereckém kraji, který je v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. "Zatím je to jen zlomek, máme zasněženou část Slalomáku a Zalomeného," uvedl ředitel Spartaku Rokytnice Jiří Krtička. I podle něj počasí zasněžování moc nepřeje. "Zatím jsme jeli maximálně na třetinu výkonu," dodal.

Na Ještědu se zasněžovat ještě nezačalo, stejně tak jako ve většině středisek v Jizerských horách. "Zkoušeli jsme to dva dny, ale je toho minimum. Zatím teplota klesla maximálně k minus dvěma stupňům Celsia," řekl Pavel Bažant, ředitel Ski bižu, jež provozuje areály na Tanvaldském Špičáku, Severáku a Bedřichově. Na počátku je zasněžování také v areálu Černá Říčka v Desné.

Napsal Michael Daněk a ČTK

Štítky sjezdovka, Harrachov, Liberecký kraj, Jizerské hory, Ještěd, Spartak Rokytnice, a.s., Kořenov, Krkonoše, Rejdice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařská sezona je za dveřmi! Střediska začala zasněžovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.