Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Oprava poničené fontány u kulturáku začne každým dnem

Fontána u Domu kultury, která už dávno ztratila většinu ze svého lesku, dostane nový nerezový plášť a její koule nový zlatý nátěr. Zašlou krásu dříve moderního díla nechá vedení města obnovit za 150 tisíc korun. Na současném stavu fontány se podepsalo nejen počasí, ale také vandalové.

„Po opakovaných vandalských útocích na Památník obětem komunismu v Jablonecké ulici, kde město rovněž zajistilo nákladnou opravu, je fontána u Fora další smutnou ukázkou toho, čeho všeho jsou vandalové schopni. Bohužel se nezastaví ani před atraktivními uměleckými díly, které zpříjemňují veřejný prostor,“ komentovala primátorka Martina Rosenbergová.

Oprava fontány začne každým dnem. Nejdražší bude oprava nerezového opláštění, respektive výměna zašlých, zohýbaných dílců a náhrada chybějících částí, které vandalové utrhli a odnesli. Velmi specifickou opravou pak bude nový nástřik zlaté koule na vrcholu fontány, který bude proveden autolakem a kvůli němuž bude potřeba kouli sundat a odvézt do dílny.

Štítky fontána, koule, oprava, Martina Rosenbergová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava poničené fontány u kulturáku začne každým dnem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.