Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Singltrek jede. Za loňskou sezónu napočítali 65 tisíc průjezdů

Cyklistický Singltrek v Jizerských horách zná poměrně přesné statistiky návštěvnosti za loňskou sezónu. Nedaleko koupaliště v Novém Městě pod Smrkem bylo umístěno měřící zařízení počítající průjezdy cyklistů. A od května do listopadu naměřilo celkem pětašedesát tisíc průjezdů.

Zařízení počítalo cyklisty na trase Nástupní. Odtud totiž na Singltrek najíždí největší počet jezdců. Vyplývá to ze závěrečné zprávy Monitoringu návštěvnosti Singltreku pod  Smrkem na trase „Nástupní“ , kterou na svých webovkách zveřejnilo Nové Město pod Smrkem.

Počítadlo za 250 dní naměřilo celkem 65 tisíc průjezdů v obou směrech. Počítat tak mohlo v jeden den jednoho člověka i vícekrát, mnoho cylkistů zase trasu nástupní vůbec nevyužívá. Průměrně denně navštíví Singltrek 324 lidí, což jej řadí mezi jednu z největších atrakcí Frýdlantska. To ale přináší i spory. O sporech na Singltreku si přečtěte tady.

Ze zprávy vyplývají i další zajímavá fakta. Víc než polovina návštěvníků, 34,5 tisíc, projelo Nástupní v době letních prázdnin. O víkendu zase na Singltrek přijede zhruba čtyřnásobek lidí než ve všední den. Nejvíc lidí napočítalo zařízení krátce před polednem.

Celou zprávu si můžete prostudovat tady

Autoři

Štítky singltrek, průjezdy, statistika, Nové Město pod Smrkem, Jizerské hory, Frýdlantsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Singltrek jede. Za loňskou sezónu napočítali 65 tisíc průjezdů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.