Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Na prvňáky dnes na lavicích čekaly speciální kufříky. Složil se na ně kraj s desítkami partnerů

Prvňáci, které dnes čekal první školní den, si tradičně domů přinesli malou pozornost, kterou pro ně připravil Liberecký kraj společně partnery. Ten je letos vybavil šesti tisícovkami speciálních kufříků v rámci akce Bezpečně! Do školy i do přírody. Kufříky obsahují reflexní vestu, plastovou lahev na pití a další drobnosti.

„Vstup do školy je pro všechny žáky významným dnem. Dvakrát více to ale platí pro prvňáčky, kterým začíná zcela nová etapa života. Liberecký kraj jim chce tento vstup zpříjemnit i usnadnit a proto letos opět dostanou na uvítanou, speciální kufřík,“ přiblížil hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Kufříky v rámci akce Bezpečně! Do školy a do přírody, mají školáčky zábavnou formou především poučit jak se chovat v dopravním provozu. Obsahují proto hlavně bezpečnostní reflexní prvky, včetně vesty a na bezpečnost zaměřené časopisy. Školáčci v kufřících také najdou například, interaktivní stavebnici, lahev na pití, různé cukrovinky, poukázky, vstupenky nebo slevové kupony.

Na projektu se s Libereckým krajem podílí dalších třiadvacet partnerů. Celkové náklady na projekt, do kterého se kraj letos zapojil už potřetí, dosahují 1,5 milionu korun.

Foto Liberecký kraj

Štítky Liberecký kraj, Liberec, Martin Půta, škola, školák, doprava, bezpečnost, kufřík, kufr, Starostové pro Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na prvňáky dnes na lavicích čekaly speciální kufříky. Složil se na ně kraj s desítkami partnerů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.