Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Co umí mapy? Jsou tu Dny geografických systémů 2017

Dny GIS už neodmyslitelně patří k podzimnímu Liberci. A i letošní program bude více než zajímavý. Během čtyř dnů se návštěvníci dozví třeba o tom, jak lze moderní technologie využít ve starých mapách nebo se vydají po stopách Německočeské výstavy z roku 1906. Dny GIS se tentokrát stěhují do budovy G Technické univerzity v Liberci a proběhnou od pondělí do čtvrtka.

Dny GIS jsou přehlídkou moderních map, systémů a zajímavostí. A i tentokrát se účastníci dozví mnoho zajímavého.

„Mezi nejzajímavější exponáty budou patřit obří podlahové mapy České republiky a okolí Liberce a Jablonce nad Nisou připomínající výhled jako z letadla. K vidění dále budou trojrozměrná díla, například model části Jizerských hor na staré turistické mapě z počátku 20. století,“ řekl Filip Trdla z krajského úřadu, který akci podporuje.

Už v pondělí akce odstartuje v Knihkupectví Fryč večerní přednáškou na téma staré mapy a nové technologie.

V úterý se program rozeběhne naplno. Každý den tvoří vždy dopolední blok pro školy, odpoledne se pak účastníci vydají do terénu – po stopách Německočeské výstavy z roku 1906.

Ve středu pak proběhne první liberecký Mapathon – setkání těch, kteří společně za pomoci leteckých a satelitních snímků mapují vytyčené území.

Dny GIS se v Liberci konají od roku 2000. „Za šestnáct let existence se Dny GIS staly akcí mezinárodního významu. Jedná se o poučné a zároveň i zábavné setkání odborníků s veřejností. Návštěvníci poznají netradiční formou různá zákoutí geografie,“ řekl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Dny GIS, Liberecký kraj, Liberec, Technická univerzita v Liberci, výstava, Česko, Martin Půta, Jablonec nad Nisou, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Co umí mapy? Jsou tu Dny geografických systémů 2017  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.