Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dohra lyžařského šampionátu. Univerzita po jedenácti letech zaplatila miliony kvůli opravě kolejí

Liberecká univerzita zaplatila státu 25 milionů korun. Důvodem je porušení rozpočtové kázně při nakládání s dotací na rekonstrukci studentských kolejí v souvislosti s pořádáním lyžařského šampionátu v klasickém lyžování v roce 2009.

„Po více jak deseti letech se tím pro naši univerzitu neblahý případ lyžařského šampionátu definitivně uzavřel,“ říká rektor TUL Miroslav Brzezina s tím, že univerzita zaplatila určenou částku ze svého rezervního fondu letos v lednu.

Vyšetřování nakládání s dotací na rekonstrukci studentských kolejí začalo už v roce 2007. Finanční úřad nejprve škole vyměřil odvod ve výši celé dotace, vyměřená částka se během deseti let kontroly snížila na 25 milionů korun. Generální finanční ředitelství odmítlo žádost univerzity o prominutí odvodu, odvolání k další instanci už není možné a škola musela zaplatit.

S dalšími 9 miliony se univerzita už rozloučila

V průběhu minulého roku také TUL na podkladě závěrů insolvenčního řízení odepsala nedobytnou pohledávku ve výši 8,75 milionů korun, kterou organizátor MS v klasickém lyžování univerzitě dlužil za ubytování sportovních týmů na svých kolejích.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto skyshots.cz

Štítky koleje harcov, lyžování, pokuta, tul, univerzita, dotace, Tula, Miroslav Brzezina, Generální finanční ředitelství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dohra lyžařského šampionátu. Univerzita po jedenácti letech zaplatila miliony kvůli opravě kolejí  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.