Počasí dnes6 °C, zítra11 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Radnice v Semilech odvolala ředitele školy. Odmítal testovat děti na covid

Vedení semilské radnice až do pondělních nočních hodin řešilo situaci ve waldorfské škole, kde její ředitel Ivan Semecký netrvá na testování dětí. A radnice se nakonec rozhodla ředitele odvolat. Odvolaný ředitel je přesvědčený, že jednal správně a je připravený se bránit. Pomoc mu nabídlo hned několik právníků.

„Závěr byl jednohlasný. Rada města rozhodla o odvolání pana Mgr. Ivana Semeckého z funkce ředitele bez odkladu,“ informovala starostka Lena Mlejnková (Volba pro Semily).

Podle ní ředitel vědomě porušoval povinností stanovených mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví a situace ve škole Semily se od předchozího týdne nijak nezměnila. „Pan ředitel na jednání rady města žádal o více času, ale z jeho strany nebyl učiněn žádný vstřícný krok. I když si škola na pondělní testování nakoupila „plivací“ Ag testy, výsledek byl stejný – ve škole bylo z rozhodnutí pana ředitele přítomno 44 dětí, u kterých nebylo provedeno testování dle mimořádného opatření ministerstva,“ dodala starostka.

Škola je podle Mlejnkové nyní kvůli řediteli rozdělena na dva nesmiřitelné tábory a situace je napjatá. „Naopak, je ohrožena samotná existence waldorfského školství v Semilech, což v žádném případě nechceme dopustit,“ říká.

Na podporu ředitele proběhla v Semilech v pondělí demonstrace. „Myslím si, že jsem jednal správně a nevidím důvod ke svému odvolání, jsem připraven se bránit," řekl Semecký, který byl vděčný za podporu, kterou mu lidé vyjádřili.

Demonstrace za semilského ředitele se zúčastnily stovky lidí

Dnes odpoledne se v Semilech sešlo několik stovek lidí, kteří zde demonstrovali za návrat dětí do škol bez podmínek. Chtěli tak podpořit ředitele zdejší waldorfské školy Ivana Semeckého. O jeho odvolání dnes jedná vedení města.

Největším problémem mimořádného opatření a metodiky ministerstva školství je podle něj to, že sáhla na nejzákladnější práva. „Zakazuje dětem chodit do školy a popírá práva rodičů, aby rozhodovali o svých dětech," doplnil. Navíc podle něj mění školy v testovací centra a to také není v pořádku. Většina rodičů se ale testování nebrání, bez testů zůstává podle Semeckého necelá třetina školáků. „Z těch, kteří se testovali, nebyl jediný pozitivní, " dodal ředitel školy.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Waldorf Semily

Štítky Semily, waldorf, testování, odvolání, ředitel, Lena Mlejnková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Semilech odvolala ředitele školy. Odmítal testovat děti na covid  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.