Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

V Proseči nad Nisou vznikne lesní školka

Zřízení lesní mateřské školy v Proseči nad Nisou schválili ve čtvrtek na svém jednání zastupitelé Jablonce nad Nisou. Má mít jen jednu třídu a chodit do ní bude až 18 dětí. Zahájení provozu je plánováno na začátek školního roku 2025/2026. Školka vznikne jako dřevostavba s příslušenstvím.

„Statutární město Jablonec nad Nisou schválilo zřízení nové lesní mateřské školy v Proseči jako poptávanou alternativu v předškolním vzdělávání. Školka bude mít kapacitu jedné třídy pro 18 dětí a zahájí provoz od 1. září 2025. S ohledem na klimatické podmínky Jablonce nad Nisou bude školka připravována jako dřevostavba s příslušenstvím,“ říká mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Statutární město Jablonec je zřizovatelem celkem 18 mateřských škol, z nichž 17 nabízí standardní vzdělávání a jedna využívá Montessori pedagogiku. „Jelikož zájem o alternativní vzdělávací programy stále roste, chceme rodičům nabídnout další dynamicky se rozvíjející možnost vzdělávání v podobě lesní školky. Praxe z jiných měst ukazuje, že o tento typ vzdělávání je velký zájem, a my věříme, že lesní školka bude pro naše město cenným přínosem,“ uzavírá jablonecká mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky vzdělání, školka, příroda, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Proseči nad Nisou vznikne lesní školka  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.