Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Liberecký kraj dokončuje opravy škol za více než 100 milionů

Liberecký kraj dokončuje opravy školských budov za více než sto milionů korun. Do začátku školního roku by měla být většina prací hotova. Velká část peněz šla do zateplení škol, kterým se díky tomu sníží provozní náklady. Ušetřené peníze za provoz pak budou moci školy použít na zkvalitnění samotné výuky.

Do nově zateplených budov se v září vrátí studenti Gymnázia v České Lípě, oprava budovy stála 18,5 milionu korun, o dva miliony korun méně dal kraj také do zateplení Střední školy hospodářské a lesnické ve Frýdlantu. "Nové prostory bude také mít Pedagogicko-psychologická poradna v Jablonci nad Nisou, ta od září zahájí svou činnost v rekonstruovaných prostorech domova mládeže Střední školy řemesel a služeb Jablonec nad Nisou ve Smetanově ulici," doplnila mluvčí krajského úřadu Markéta Dědková.

Největší akcí bylo zateplení Střední školy gastronomie a služeb v Liberci. Rekonstrukci za 39 milionů korun provázely od začátku problémy, dodavatel loni odvedl špatnou práci, navíc nechal odkrytou střechu a přívalové deště pak na objektu napáchaly škody za zhruba deset milionů korun. Kraj smlouvu dodavateli vypověděl a musel najít jinou firmu. Celá akce se tak o rok protáhla. Do začátku školního roku však bude podle Dědkové oprava centra praktického vyučování i pavilonů pro teoretickou výchovu hotova.

Pracuje se i na rekonstrukci suterénu a prvního patra Gymnázia a Střední odborné školy v Jilemnici, topného systému v domově mládeže v Lomnici nad Popelkou nebo na opravě rozvodů a úpravách v domově mládeže ve Vysokém nad Jizerou. Lepší podmínky budou studenty v novém školním roce čekat například i v domově mládeže v Novém Boru, rekonstrukcí prošly laboratoře Střední zdravotnické školy v Turnově, tělocvična jabloneckého Gymnázia Dr. Antona Randy nebo sklářská pec střední školy v Železném Brodě. "Ve školství se nám daří dosahovat dobrých výsledků hospodaření a díky tomu může kraj i školy investovat do zlepšování podmínek pro vzdělávání," dodala krajská radní pro školství Alena Losová (Změna pro Liberecký kraj).

Zdroj: ČTK

Štítky Liberecký kraj, oprava, domov, střední škola, Jablonec nad Nisou, Střední škola řemesel a služeb, Česká Lípa, Frýdlant, Alena Losová, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecký kraj dokončuje opravy škol za více než 100 milionů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.