Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Libercem dnes projede osvětová tramvaj proti AIDS. Liberečané se mohou nechat vyšetřit ve speciální sanitce

Ulicemi Liberce opět projede osvětová tramvaj upozorňující na riziko nákazy AIDS. Už tradičně do ní mohou Liberečané nastoupit 1. prosince. Právě na tento den připadá mezinárodní den boje proti této zákeřné chorobě. Dopravní podnik proto v pátek vypraví na městskou linku speciální tramvaj, která nejen sveze cestující zdarma, ale navíc bude informovat o prevenci proti tomuto onemocnění, kterým ve světě onemocnělo už kolem 60 milionů lidí.

Liberečané se navíc během odpoledne mohou nechat bezplatně vyšetřit ve speciální sanitce na terminále MHD ve Fügnerově ulici. Sanitku najdou na tramvajové točně od 14 do 18 hodin. Naopak osvětová tramvaj vyrazí z terminálu ve 13:57 ve směru do Horního Hanychova. Ulice Liberce bude křižovat do 17:15.

Nápad osvětové tramvaje vznikl zhruba před šestnácti lety v Praze, dnes už se projekt rozšířil také do Liberce, Brna, Ostravy, Olomouce, Plzně nebo také Opavy. O mobilní poradnu, která byla v Liberci zastoupena i v loňském roce speciální sanitkou, ve které se mohl každý nechat bezplatně vyšetřit, je ve všech městech zájem. Samotné testování probíhá odběrem malého vzorku krve. Výsledek se testovaný dozví za 10 až 15 minut. 

Foto

Štítky Liberec, tramvaj, DPMLJ, AIDS, osvětová tramvaj, Praha, Liberec XIX-Horní Hanychov, Brno, Ostrava, Plzeň, Olomouc, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libercem dnes projede osvětová tramvaj proti AIDS. Liberečané se mohou nechat vyšetřit ve speciální sanitce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.