Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

46 nakažených. V Libereckém kraji bylo pozitivně testováno dalších dvanáct lidí

Už celkem 46 lidí nakažených koronavirem má Liberecký kraj v pátek odpoledne. Jen během pátku přibylo dalších dvanáct lidí. Nejvíce nakažených je na Liberecku.

Okres Liberec má 21 nemocných (+6 lidí), okres Jablonec nad Nisou 13 (+4), okres Česká Lípa 2 (+1) a okres Semily 10 (+1) osob.

V České republice je celkem 2 062 osob s prokázanou nákazou, 10 vyléčených osob a 9 obětí. Celkem provedeno 31 127 testů. Údaje jsou z pátečního rána.

Většina nemocných z Libereckého kraje se léčí doma. V Krajské nemocnici Liberec leží jen tři nemocní, jeden na ARO a dva na infekčním oddělení. „Jednoho pacienta jsme mohli propustit do domácího léčení," dodal mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Podle informací z Krajské hygienické stanice v Liberci bylo zatím na nový typ koronaviru v kraji testováno 692 lidí, v karanténě je na základě rozhodnutí hygieniků deset lidí a u dalších bezmála 4000 karanténu uložili lékaři.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky koronavirus, úmrtí, vir, nákaza, Liberecký kraj, Liberec, Krajská nemocnice Liberec, Česko, Krajská hygienická stanice, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

46 nakažených. V Libereckém kraji bylo pozitivně testováno dalších dvanáct lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.