Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přibylo dalších 15 nových případů covidu-19. Magna je bez nových nemocných

V Libereckém kraji přibylo od středečního rána 15 potvrzených případů nákazy koronavirem, to je nejvíc za posledních deset dnů. Od začátku epidemie testy prokázaly v kraji onemocnění u 279 lidí. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Nové případy jsou podle mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzany Balašové spojené s nakaženými pracovníky z několika průmyslových podniků v Liberci. „Jde o kontakty a spolupracovníky, které jsme vytipovali v souvislosti s potvrzeným českým zaměstnancem," řekla Balašová.

V Magně ani ve středu nové případy nemoci nejsou, z karantény se do práce postupně vrací další zaměstnanci.

Testy potvrdily v tomto týdnu onemocnění také u dítěte z Jablonce nad Nisou. Nakazilo se v rodině, je bez příznaků. Uzavřena byla mateřská škola, kam dítě docházelo. U nikoho dalšího ze školky se ale zatím onemocnění nepotvrdilo. „Školka se bude testovat zítra (v pátek). Vytipované úzké kontakty mezi dětmi a personálem," dodala Balašová.

Podle mluvčí jablonecké radnice Jany Fričové je v karanténě sedm lidí z personálu včetně kuchařky a zhruba 25 dětí. Tím, že uzavření školky, připadlo na období letních prázdnin, na její chod to nebude mít žádný zásadní vliv. „Na prázdniny, tedy od středy, tam bylo přihlášených jen osm dětí k docházce. Zůstaly doma," uvedla Fričová. Zpět se děti vrátí až ve druhé polovině srpna. Z karanténních důvodů zůstane školka uzavřená 14 dnů a poté jsou plánovaně všechny školky ve městě uzavřené na celý měsíc.

V Libereckém kraji se z covidu-19 zatím 196 lidí uzdravilo, pět komplikacím spojeným s novým koronavirem podlehlo. Hygienici v kraji zatím nechali otestovat 10 958 lidí. Aktuálně je 12 lidí v karanténě nařízené hygieniky, dalším více než 200 nařídili praktičtí lékaři.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, Liberecký kraj, covid, nemoc, COVID-19, karanténa, Liberec, Krajská hygienická stanice, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přibylo dalších 15 nových případů covidu-19. Magna je bez nových nemocných  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.