Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Přes 800 tisíc půjde do nemocnic na dorovnání cen PCR testů

Více než 837 tisíc korun poskytne Liberecký kraj Krajské nemocnici Liberec, Nemocnici s poliklinikou Česká Lípa, Nemocnici Jablonec nad Nisou a Masarykově městské nemocnici na dorovnání rozdílu mezi původně stanovenou a regulovanou cenou PCR testů.

Původně totiž byla cena stanovena na 2 800 korun. Po snížení částky ministerstvem zdravotnictví na 1 756 korun ale vzrostly nemocnicím náklady na testování. „Díky finančnímu daru získají nemocnice jistotu, že někdo uhradí jejich ztráty,“ uvedl náměstek hejtmana Přemysl Sobotka a podotkl, že nebýt chaotického rozhodování ministerstva, nemusel by kraj tuto záležitost řešit.

Částka by měla pokrýt ztrátu za období od poloviny května do konce června. „Podle ministra Vojtěcha byl tento rozdíl pokryt v úhradové částce. S tím ale nesouhlasí ani nemocnice ani vedení kraje,“ komentoval hejtman Martin Půta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Liberecký, nemocnice, PCR testy, Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s., Krajská nemocnice Liberec, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj, Přemysl Sobotka, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Adam Vojtěch, Martin Půta, PCR Test

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes 800 tisíc půjde do nemocnic na dorovnání cen PCR testů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.