Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Libereckém kraji se po neděli otevřou další očkovací centra

V Libereckém kraji se po neděli otevřou další očkovací centra. Velkokapacitní centra jsou zatím jen v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Turnově, Semilech, Jilemnici a Frýdlantu. Zkušební provoz by měla v příštím týdnu zahájit i očkovací centra v Novém Boru, Tanvaldu, Hrádku nad Nisou a také v Poliklinice Klášterní v Liberci. Na sociálních sítích o tom dnes informoval hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

V Libereckém kraji se začalo očkovat 4. ledna, od té doby alespoň první dávku vakcíny dostalo 39 075 lidí, což je bezmála devět procent z 442 476 obyvatel kraje. Z toho 16 194 lidí dosud dostalo i druhou dávku. Více než 61 procent očkovaných jsou senioři starší 70 let. „V tomto týdnu jsme v očkovacích centrech a u praktických lékařů vyočkovali 8500 dávek všech typů vakcín," řekl Půta.


Nově se podle libereckého hejtmana k očkování v tomto týdnu zaregistrovalo 1284 chronicky nemocných. V systému je také 4487 učitelů a nepedagogických pracovníků škol, pro které kraj termíny očkování otevře po Velikonocích a v dalším týdnu by bylo možné je naočkovat první dávkou dřív, než se školy otevřou. Půta upozornil na to, že v neděli končí platnost registračních kódů, takže všichni učitelé a pracovníci škol, kteří ještě nejsou k očkování registrováni, by to podle něj měli co nejdříve udělat.

V Libereckém kraji se zatím očkuje v sedmi velkokapacitních centrech a k očkování se přihlásilo také zhruba 150 praktických lékařů. Ti dostávají vakcínu AstraZeneca, zatím jí vyočkovali 5790 dávek. Kraj na stránkách geoportal.kraj-lbc.cz/ockovani zveřejnil mapu, kde zájemci najdou všechna očkovací centra i ordinace zapojených lékařů a také testovací místa, která jsou v kraji k dispozici. Po Velikonocích by se podle Půty mělo zvýšit tempo očkování, k dispozici bude víc vakcíny.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky koronavirus, mapy, očkování, testování, Liberecký kraj, očkovací centrum, Martin Půta, Liberec, vakcína, Starostové pro Liberecký kraj, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Frýdlant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Mičová

To je hezký, ale raději by měli zajistit nejdřív přísun vakcíny k praktikům.

Sobota, 27. března 2021, 08:04Odpovědět

V Libereckém kraji se po neděli otevřou další očkovací centra  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.