Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Jablonci vyjede speciální očkovací tým za imobilními obyvateli

V Jablonci nad Nisou vyjede příští týden speciální očkovací tým za imobilními obyvateli. Vakcínu je připravený podat 18 zájemcům, kteří se přihlásili do výzvy odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Někteří budou očkovaní poprvé, dalším podá lékařka posilující, třetí dávku očkování, řekla mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

Samotnou vakcinaci provede lékařka Veronika Kaššovicová, která už má zkušenosti s očkováním seniorů v jabloneckých domech zvláštního určení. „Výjezd týmu organizuje vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Martina Rosenbergová, vakcíny i potřebný zdravotnický materiál zajistila městu Nemocnice Jablonec," doplnila mluvčí radnice.

Tým vyjede ve středu 8. prosince, zájemci o vakcínu jsou nejen přímo z Jablonce nad Nisou, ale také například z Janova nad Nisou, Lučan nad Nisou či Frýdštejna. „Jsem rád, že se nám podařilo sestavit mobilní očkovací tým, díky kterému budou nejen ve městě, ale v celém ORP naočkováni imobilní občané, kteří nejsou schopní se dostat do očkovacího centra," řekl k připravovanému výjezdu náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek.

V Jablonci nad Nisou funguje velkokapacitní očkovací centrum v areálu nemocnice, tamní zdravotníci zatím aplikovali více než 78 tisíc dávek vakcíny. Zájem o očkování v posledních týdnech roste, očkují tu dvakrát v týdnu i více než 600 lidí za den. „Očkujeme dva dny v týdnu, ve středu a v pátek, pro příští týden jsme otevřeli termíny i na pondělí, úterý a čtvrtek, ale jen pro třetí posilující dávky, o které je velký zájem," řekla mluvčí nemocnice Jana Válková.

V kraji aktuálně fungují velká očkovací centra také v Liberci, České Lípě, Semilech, Jilemnici a Novém Boru, očkují ale také desítky lékařů. V kraji má zatím kompletní očkování více než 249 tisíc lidí, to je přes 56 procent z 441 890 obyvatel kraje, bezmála 42 tisíc z nich už dostalo i třetí, posilující dávku. V kraji funguje i mobilní očkovací tým, který v minulých týdnech vyjížděl do odlehlých oblastí kraje, zajišťovali ho zdravotníci krajské záchranné služby. Podle mluvčího Michaela Georgieva se teď jedná o výjezdech a očkování ve firmách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZHKHK

Štítky ČR, koronavirus, správa, očkování, Jablonec nad Nisou, vakcína, nemocnice, Martina Rosenbergová, Jana Janěková, Janov nad Nisou, Lužická Nisa, Frýdštejn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci vyjede speciální očkovací tým za imobilními obyvateli  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.