Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Liberecká hygiena má novou ředitelku. Odcházejícího Vladimíra Valentu nahradila Jana Loosová

Na liberecké hygieně pracuje přes dvacet let, teď se Jana Loosová stala její ředitelkou. Nahradila tak dosavadního ředitele Vladimíra Valentu, který na vlastní žádost skončil. Podle Loosové je nyní nejdůležitější zvládnout vlnu covidové varianty omikron.

„Nejbližším úkolem, který nás čeká, je zvládnutí očekávané vlny varianty Omikron, která bude představovat další organizační, personální i odbornou zátěž a já věřím, že se nám podaří se ctí obstát, navzdory předpokládanému počtu případů,“ řekla nová ředitelka Jana Loosová, která byla do funkce jmenována už třetího ledna.

V dlouhodobější perspektivě se Loosová chce vypořádat s důsledky nadměrného tlaku na hygienickou službu. „Ten přinesla již téměř dva roky trvající pandemie onemocnění Covid-19. Ta je řešena prioritně, ovšem vedle spektra dalších činností, které krajská hygienická stanice k ochraně veřejného zdraví běžně vykonává,“ dodala ředitelka.

Loosová pracuje na liberecké hygieně od roku 2000. Deset let vedla odbor hygieny obecné a komunální. Její další odbornou specializací je hodnocení zdravotních rizik, posuzování vlivu rizik na zdraví metodou HIA – Health Impact Assesment, problematika zdravotnických odpadů.

V současnosti zastává mimo jiné i pozici předsedkyně Poradního sboru hlavního hygienika ČR pro hygienu obecnou a komunální a je gestorem cílů zabývající se environmentálním zdravím v rámci Zdravotní politiky Libereckého kraje. Přednáší na Technické univerzitě v Liberci a věnuje se vědecké práci, mimo jiné právě v oblasti řešení epidemických a mimořádných událostí, spojených i s pandemií onemocnění Covid-19.

„Jana Loosová naváže na působení Vladimíra Valenty, který byl ve vedení stanice bezmála 30 let a na konci listopadu odešel do důchodu,“ dodala mluvčí Krajské hygienické stanice v Liberci Zuzana Balašová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TUL

Štítky Liberecká hygiena má novou ředitelku. Odcházejícího Vladimíra Valentu nahradila Jana Loosová, hygiena, Vladimír Valenta, Krajská hygienická stanice, Technická univerzita v Liberci, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberecká hygiena má novou ředitelku. Odcházejícího Vladimíra Valentu nahradila Jana Loosová  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.