Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice v České Lípě kvůli koronaviru od středy zakáže návštěvy pacientů

Krajská nemocnice v České Lípě od středy v rámci protiepidemických opatření zakáže návštěvy pacientů téměř na všech odděleních. Pro ostatní příchozí do areálu nemocnice a personál, který je v kontaktu s pacienty, bude od středy povinné zakrytí nosu a úst respirátorem či rouškou.

Důvodem pro tato opatření je šíření koronavirové epidemie. Případů v posledních týdnech v Libereckém kraji přibývá. V přepočtu na 100 000 obyvatel za posledních sedm dnů přibylo v kraji 158 nově nakažených.

Zákaz návštěv v českolipské nemocnici se od středy nebude vztahovat na dětské oddělení, na přítomnost otce či jiné jedné osoby u porodu a po předchozí konzultaci s lékařem ani na návštěvy pacientů v terminálním a velmi vážném stavu.

V Libereckém kraji stejný zákaz pro návštěvy už před dvěma týdny zavedla městská nemocnice v Jablonci nad Nisou. V liberecké nemocnici platí zákaz návštěv pro oddělení následné péče a v jilemnické u pacientů s covidem, kteří jsou na interním oddělení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS ČR

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Česká Lípa, pacient, návštěva, Liberecký kraj, Nemocnice Jablonec nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v České Lípě kvůli koronaviru od středy zakáže návštěvy pacientů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.