Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Výroba roušek v Liberci neustává. Pomáhají i studenti z Kateřinek

V krejčovských dílnách v Liberci v Kateřinkách se ani v době karantény nezahálí. Za přísných hygienických opatření zde šijí studentky a studenti oboru Fashion Design stále velmi nedostatkové roušky.

„Klasické roušky k dostání nejsou, a tak se snažíme pomoci aspoň takto,“ říká ředitel školy Václav Tichý. Škola tak reaguje na výzvu českých a moravských módních firem, které začaly šít textilní roušky pro potřebné.

„Jsem nadšený z toho, jak rychle na naši žádost zareagovaly firmy, se kterými dlouhodobě spolupracujeme, a postupně nám do dílen zdarma vozí vhodný materiál na výrobu roušek,“ chválí přístup veřejnosti ředitel školy. „Máme žáky nejen z Libereckého kraje, ale i z kraje Ústeckého, Středočeského či Královéhradeckého, takže můžeme říct, že naši žáci všech ročníků pomáhají proti šíření pandemie v polovině Čech,“ pokračuje ředitel školy.

V dílnách v Liberci kvůli hygienickým opatřením pomáhá však jen zlomek žáků. Denně vyrobí kolem šedesáti kusů bavlněných ústenek. V současné době šijí roušky pro sociální služby ve Smržovce a hned jak v Kateřinkách dokončí tuto zakázku, budou vyrábět pro Komunitní centrum Kontakt Liberec.

Ale roušky nejsou jedinou aktivitou, kterou Škola Kateřinky pomáhá občanům. Deset žáků dobrovolníků je k dispozici Komunitnímu centru Kontakt pro pomoc zejména starším občanům. Škola také poskytla centru pět pedagogů pro hlídání  dětí zdravotníků a členů bezpečnostních složek.  

„Jsem rád, že naši studenti obětovali své volno pro dobrou věc. Není to pro ně jednoduché, protože výuka samozřejmě probíhá dál, na studenty doma čeká řada úkolů a některé zanedlouho čeká maturita,“ dodává ředitel školy Tichý

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Škola Kateřinky

Štítky Ketřinky, škola, roušky, šití, Liberec, rouška, dílna, ředitel školy, Václav Tichý, Česko, Liberecký kraj, Středočeský kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výroba roušek v Liberci neustává. Pomáhají i studenti z Kateřinek  |  Koronavirus  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.